Περισσότερες συλλήψεις για την υπόθεση με τον Λαυρεντιάδη

Πέρασε στα ψιλά λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση του Λαυρεντιάδη, αλλά είναι σημαντική είδηση που σχετίζεται και αυτή με το σκάνδαλο στην Proton Bank. Ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,  π. πρόεδρος της Attica, π. διευθύνων σύμβουλος στην Proton Bank και σχεδόν μόνιμος πανελίστας στον ΣΚΑΪ,  Τρ. Κολλίντζας, συνελήφθη και αυτός χθες για την ίδια υπόθεση που κατηγορείται ο Λ. Λαυρεντιάδης. Συνελήφθησαν είσης ο Αντώνης Αθανασόγλου και ο Δημήτρης Σαραμαντής τότε μέλη της Proton Bank αλλά και της επιτροπής επιδοτήσεων που κατηγορούνται για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 1.701.000 ευρώ προς εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η σύλληψή τους έγινε με βάση ένταλμα που εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια θεωρώντας ότι και για αυτούς, όπως και για τον επιχειρηματία, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι ύποπτοι φυγής. Δεν αποκλείονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις για την υπόθεση αυτή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Fimotro”, σήμερα, εκτός απροόπτου, θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας ο επιχειρηματίας και πρώην μεγαλομέτοχος της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος, ως γνωστόν, συνελήφθη χθες το απόγευμα από αξιωματικούς της…
Ελληνικής Αστυνομίας στη Βουλιαγμένη. Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο Λ. Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια. Η σύλληψη του Λ. Λαυρεντιάδη έγινε έπειτα από ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας κυρίας Ιωάννας Χατζάκη η οποία διενεργεί και την ανάκριση για την υπόθεση της Proton Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε καθώς ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ύποπτος φυγής. Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον κ. Λαυρεντιάδη βρήκαν και κατέσχεσαν στο σπίτι του ένα σημαντικό ποσό σε μετρητά καθώς και πολύτιμα κοσμήματα, όπως και λογαριασμούς από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο που περιλαμβάνονταν στο αρχείο του επιχειρηματία.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ

Προσωρινά κρατούμενος, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, κρίθηκε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μετά την απολογία του στη δεύτερη ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη.
Ο κ. Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με το capital.gr, απολογήθηκε στον Ευαγγελισμό όπου διακομίστηκε χθες το βράδυ μετά τη σύλληψή του,  λόγω του γνωστού προβλήματος που αντιμετωπίζει με την υγεία του.
Κατά την απολογία του η οποία ήταν λιτή, αναφέρθηκε επί μακρόν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και παρέπεμψε για περισσότερες απαντήσεις στα υπομνήματα που έχει κατά καιρούς καταθέσει.
Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο επιχειρηματίας δεν θέλησε να κάνει χρήση του δικαιώματος προθεσμίας και αποφάσισε να απολογηθεί  χωρίς να λάβει γνώση της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου το οποίο αριθμεί 400 σελίδες.
Μετά την απόφαση της δεύτερης ειδικής ανακρίτριας ο κ. Λαυρεντιάδης παραμένει φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, ενώ εκτιμάται πως θα αποφασιστεί το Σάββατο αν θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Συνήγοροι πάντως των κατηγορουμένων σχολιάζουν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των εντολέων τους ως «κίνηση εντυπωσιασμού» που στερείται αντικειμενικής ανάγκης καθώς οι εμπλεκόμενοι εδώ και ένα χρόνο που ερευνάται η υπόθεση είναι απολύτως συνεπείς κάθε φορά που καλούνται από την Δικαιοσύνη.

Αρνείται τις κατηγορίες και επαναφέρει πρόταση του για επιστροφή 160 εκατομμυρίων ευρώ στην PROTON BANKΕπανάφερε ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες απολογούμενος στην ανακρίτρια, την πρόταση που είχε κάνει και στους οικονομικούς Εισαγγελείς να αποδεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί του με 160 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιστρέψει χρήματα στην PROTON BANK.

Ο προσωρινά κρατούμενος πλέον επιχειρηματίας αρνείται τις σοβαρότατες κατηγορίες που του αποδίδονται και για το λόγο αυτό επέλεξε να μην λάβει προθεσμία και να απολογηθεί στο νοσοκομείο χωρίς καν να έχει ενημερωθεί για το πλήρες περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Φέρεται μάλιστα σε πολλές ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού να την παρέπεμπε σε υπομνήματα που είχε δώσει με την ιδιότητα του υπόπτου στον Εισαγγελέα Ι.Δραγάτση που ερεύνησε την υπόθεση.

Φέρεται επίσης να επικαλέστηκε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι για το λόγο αυτό δεν είναι ύποπτος φυγής ενώ τόνισε ότι σε κάθε κλήση της Δικαιοσύνης ήταν πάντα παρών.

Ο επιχειρηματίας απόψε θα παραμείνει φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό ενώ τις επόμενες μέρες θα ληφθεί απόφαση αν θα μεταχθεί στις φυλακές ή στο νοσοκομείο των φυλακών.