Τελικά εκλογές για το νεο ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας

Τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας καλούνται να προσέλθουν την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναλάβει τις τύχες του οργανισμού την προσεχή τριετία.

Οι εκλογές θα γίνουν στο Alphington Grammar, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με το Μητρώο έχουν 3.143 μέλη.
Χθες το βράδυ (Τετάρτη) εξέπνευσε και η προθεσμία που είχαν οι υποψήφιοι να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.
Όσοι, δηλαδή, μέχρι τώρα ήλπιζαν ότι, τελικά, θα πεισθούν οι υποψήφιοι του… πάρα πέντε, να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους, για να μη ταλαιπωρηθούν τα μέλη και ξοδευτεί χωρίς λόγο η Κοινότητα, λογάριαζαν χωρίς τους… ξενοδόχους.

Οι Γιάννης Λιούπας και Ζήσης Πούρος, που, όπως έχουμε ξαναγράψει, πήγαν στο γραφείο της Κοινότητας να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους, πέντε μόλις λεπτά(!) πριν παρέλθει ο χρόνος που προβλέπεται το καταστατικό, παραμένουν υποψήφιοι που σημαίνει ότι την Κυριακή θα γίνουν εκλογές.
Παρά το γεγονός ότι και οι δύο υποψήφιοι (της τελευταίας στιγμής) γνωρίζουν, καλύτερα από τον καθένα ότι δεν έχουν καμιά πιθανότητα να εκλεγούν, έκαναν ότι έκαναν για να γίνει ντόρος και να ακουστεί το όνομα τους.

Η ηγεσία του σημερινού Συμβουλίου, αρνήθηκε να υποχρεώσει δύο υποψηφίους της να παραιτηθούν, κυρίως, γιατί γνωρίζει από, πρώτο χέρι την κοινοτική συμπεριφορά των δύο, από την προϋπηρεσία τους σε προηγούμενο Συμβούλιο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το παρόν Συμβούλιο ανανεώθηκε με την προσχώρηση σε αυτό έξι νέων ανθρώπων με διάθεση να προσφέρουν στον Οργανισμό σε μια απαιτητική περίοδο, λόγω του ότι θα χτίζεται και το Πολιτιστικό Κέντρο.

Τα έξι νέα μέλη που θέτουν για πρώτη φορά υποψηφιότητα –αντικαθιστώντας έξι άλλους που παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους– είναι οι Βασιλειάδης Φίλιππος, Ηλιόπουλος Απόστολος, Κώστα Αλέξης, Ντάλλας Νικόλαος, Παπαδόπουλος Σπύρος και Πιρπιρής Μαρίνης.

Αν αφαιρέσει κανείς τους υποψήφιους του πάρα πέντε, που υποχρέωσαν τη Κοινότητα για τεχνητούς λόγους καταστατικής τάξης να κάνει εκλογές, στην πραγματικότητα αυτή είναι η πρώτη φορά, για μισό και πλέον αιώνα, που δεν κατεβαίνουν συνδυασμοί να διεκδικήσουν την κοινοτική εξουσία.
Αυτή είναι επίσης και η πρώτη φορά (για πάρα πολλά χρόνια) που Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας δεν διασπάστηκε από εσωτερικές συγκρούσεις, όπως συχνά συνέβαινε στο παρελθόν.

Αν μπορεί κανείς να βγάλει, έστω ένα πρώτο συμπέρασμα, από την πορεία της Κοινότητας την τελευταία τριετία, υπό την ηγεσία του Βασίλη Παπαστεργιάδη, αυτό είναι ότι άρχισε να «φυσά» άλλος αέρας στην Κοινότητα και ότι η δεύτερη γενιά έχει ξεπεράσει αρκετές από τις κακοδαιμονίες της πρώτης που δυσκολευόταν να συνεννοηθεί και να μονιάσει.

Το ότι άλλαξε η ατμόσφαιρα, φαίνεται και από το γεγονός ότι το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο κατάφερε να χτίσει και τη μεγάλη αίθουσα του κοινοτικού Κολεγίου και να αρχίσει την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου.

Για τους πιο πάνω λόγους αξίζει να υποστηριχθεί (και πάλι) από τα μέλη και την παροικία μας γενικότερα.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Βασιλειάδης Φίλιππας
Βλαχάκης Λεωνίδας
Ζάγκαλη Βασιλική
Ηλιόπουλος Απόστολος.
Ηλιού Τάμμυ
Ιακωβάκης Δημήτρης
Καλλιάνης Γιώργος
Κολέτσης Γιώργος
Κουκουβιτάκης Νίκος
Κώστα Αλέξης
Λιούπας Γιάννης
Μάρκος Θόδωρος
Μάρκος Κώστας
Μποσινάκης Δημήτρης
Ντάλλας Νικόλαος
Παπαδόπουλος Σπύρος
Παπαστεργιάδης Βασίλης
Πάρθημος Νίκος
Πιρπιρής Μαρίνης
Πούρος Ζήσης
Τσουμπάκος Κωνσταντίνος

Πηγή: www.neoskosmos.com