Η Ελλάδα σε τουριστικό συνέδριο στην Χαβάη

Η Ελλάδα συμμετείχε σε τουριστικό συνέδριο στη Χαβάη, στο οποίο έλαβαν μέρος εφτακόσιοι και πλέον εκπρόσωποι αρμόδιων υπουργείων, οργανισμών τουρισμού, κρουαζιέρας, αεροπορικών εταιριών, ΜΜΕ, ταξιδιωτικοί πράκτορες και γενικά παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την USTOA (United States Tour Operators Association), γιορτάζοντας παράλληλα την 40ή επέτειο από την ίδρυσή της.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Ανδρέα Φιορεντίνο, ο οποίος πλαισιωνόταν από στελέχη του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής.

Αξιοσημείωτη διαπίστωση των συνέδρων ήταν ότι παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα το 2012 –φυσικές καταστροφές, σεισμοί, πολεμικές συρράξεις, κλιματική αλλαγή– σημειώθηκε αύξηση του τουριστικού ρεύματος κατά 4,6%.

Επίσης, σχετική μελέτη για λογαριασμό της USTOA κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις ως προς τις μελλοντικές προοπτικές του παγκόσμιου τουρισμού:

– Από το ένα δισεκατομμύριο ταξιδιώτες, προβλέπεται ο αριθμός να ανέλθει στα δύο δισεκατομμύρια εντός της επόμενης δεκαετίας.

– Ο τουρισμός είναι η 3η μεγαλύτερη βιομηχανία, μετά την αυτοκινητοβιομηχανία και τον τραπεζικό τομέα.

– Ο ένας στους 12 εργαζομένους, σε διεθνές επίπεδο, βρίσκει απασχόληση στον τουρισμό.

– Το 9% των επενδύσεων γίνεται στον τουριστικό τομέα.

– Ο τουρισμός αποτελεί τον κορυφαίο άξονα της παγκόσμιας διπλωματίας και επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον κ. Φιορεντίνο, πραγματοποίησε αρκετές προγραμματισμένες συναντήσεις με στελέχη γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και κατέχουν μεγάλο μερίδιο της τουριστικής αγοράς.

Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, «η παρουσία της χώρας μας με την αντιπροσωπεία του ΕΟΤ ήταν απολύτως απαραίτητη και ιδιαιτέρως αποδοτική, κρίνοντας από τις εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επαφές που πραγματοποιήθηκαν, με μοναδικό αντικειμενικό σκοπό την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα συνέδρια της τουριστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ», όπως ειπώθηκε.

Πηγή: www.amna.gr