“Αιχμάλωτοι” οι φαντάροι στα ακριτικά νησιά…

Το ρεπορτάζ του Onalert για τις άδειες των στρατιωτών και για το τεράστιο οικονομικό κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι ίδιοι οι φαντάροι και οι οικογένειές τους, κινητοποίησε στρατιώτες ακριτικών νησιών οι οποίοι διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι το κόστος μετακίνησής τους πλέον καθιστά απαγορευτική την άδεια.
Η ανταπόκριση έρχεται από τη Σάμο ,μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων . Να σημειώσουμε ότι στη Σάμο μετατίθενται πολλοί στρατιώτες από τη Κρήτη και αυτό έχει τη σημασία του.
Το κόστος λοιπόν για ένα στρατιώτη που θα ξεκινήσει την “οδύσσεια” μιας άδειας από τη Σάμο έχει ως εξής:
•Κόστος αεροπορικού εισιτηρίου τώρα τις γιορτές 280 έως 300 ευρώ!
•Κόστος με “γρήγορο” πλοίο 50 ευρώ
•Κόστος με το “αργό” πλοίο 14 ευρώ κατάστρωμα και ταξίδι 17 ωρών!
•Στην Σάμο υπηρετούν στρατιώτες που κατάγονται από την Στερεά Ελλάδα-Θεσσαλία-Κυκλάδες-Κρήτη Οι Κυκλαδίτες φαντάροι είτε κατεβαίνουν στην Σύρο και μετά παίρνουν άλλο πλοίο, είτε συνεχίζουν από τον Πειραιά. Οι Θεσσαλοί ή οι κάτοικοι της Στερεάς Ελλάδας, αφού φτάσουν στο αεροδρόμιο Βενιζέλος ή στο λιμάνι του Πειραιά, θα μετακινηθούν προς τα ΚΤΕΛ και μετά θα συνεχίσουν για τα σπίτια τους. Οι Κρητικοί είτε θα πάνε στη Ρόδο,που από εκεί έχει ανταπόκριση για Κρήτη, είτε θα συνεχίσουν μέσω αεροδρομίου Βενιζέλος και λιμανιού Πειραιά.
Συνεπώς το κόστος ανεβαίνει αλλά και χρόνος για άδεια δεν μένει!
Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι πρέπει οπωσδήποτε κάτι να γίνει με τις καταστάσεις επιβίβασης.