ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: ΠΛΟΥΤΟΣ

 

Πολύς ντόρος τελευταία για τον ελληνικό ορυκτό πλούτο . Πετρέλαια έδώ ,ύγραέριο εκεί , χρυσό άπέναντι,  Eldorado  του νότου, και οτι άλλο φανταστής.
Two points
Πρώτον .    Οταν διαβάζω εκθέσεις διαφόρων οργανισμών για τα καλύτερα κράτη , πάντα άναμεσά τους θα βρής , Αύστρία, Δανία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία και αλλα .   Κράτη που δεν εχουν τίποτα άπό τα προαναφερθέντα <<Πετρέλαιο, ύγραέριο, χρυσό >> Και όμως είναι τα καλύτερα.
Τελευταία διάβασα οτι περίπου το  1995  ολοι οί ύπουργοί της Ν.  Ζηλανδίας έδήλωναν έπάγγελμα   Farmers  << Αγρότες >>
Δεύτερον.   Εχουμε  Νορβηγία και  Βενεζουέλα.  Δύο κράτη με πετρέλαια.    << Editorial  της  τοπικής  GLOBE  and  MAIL  13-12-12  Venezuela  which has the  Worlds largest  oil reserves.  Εχουμε τη  Νορβηγία πάντα στις πρώτες θέσεις , από τα καλύτερα κράτη.  Και να εχουν ενα από τα μεγαλύτερα  Wealth  hedge  funds στον κόσμο . Για τον κόσμο τους. Περίπου   $ 400  billion .  Και οχι ίδιοτικές καταθέσεις των πολιτικών τους.
Και έχουμε και τη  Βενεζουέλα , στις πρώτες θέσεις παραγωγής , αλλά σταθερά από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο, στη διαφθορά, φτώχεια και μιζέρια.  << Probably  στεναχωρώ τον Αλέξη και τα παλληκάρια του >>  Αλήθεια τι έπάγγελμα  δηλώνει ό  Hugo  Chavez  και οί έλληνες διοικούντες ;
Για την Ελλάδα τελευταία διαβάζω για τα ρουσφέτια που ετοιμάζουν οι διοικούντες να άνταμοίψουν τους άποτυχημένους φίλους και συνεργάτες τους.  Πολλοί δημοσιογράφοι διερωτούνται δεν μπορεί ο Σαμαράς να γνωρίζει και να εχει εγκρίνει κάτι τέτοιο. Γιατί απλούστατα είναι εξωφρενικό.
Δηλαδή έπεσε ο Σαμαράς σε γκάφα ;   Η είναι οπως λέει ο λαός μας .  Ολοι τους ιδια  κοπριά είναι, αλλά με διαφορετική  ΜΠΟΧΑ ;  << Δείξε μου με ποιόν κάνης παρέα να σου πώ ποιός είσαι >>. Και μετά  άναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να κατατάσουν την  Ελλάδα άνάμεσα σε  Βενεζουέλα    Bangladesh  και αλλες τριτοκοσμικές  χώρες.
Προσωπικά πιστεύω οτι ο καλύτερος πλούτος του κάθε κράτους  είναι ή <<  είλικρίνεια  >>Ο ειλικρινείς  κοσμος της .   Τα καλά κράτη έχουν.–  Educated  citizens , independent  judiciary , honest and effective media, and  always good honest government.   Οχι  ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ .!!
Καλά  Χριστούγενα και εύτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος σε όλους τους  Ελληνες.
Peter  Triantafyllos  Toronto