Κραυγή παιδιών ομογενών προς την “Χρυσή Αυγή”: Μην μας ρίχνετε στα χέρια ναζιστών

Ανοιχτό γράμμα, κραυγή αγωνίας και απόγνωσης, έστειλαν στην Ελλάδα και στις Αρχές της χώρας 265 μαθητές, παιδιά Ελλήνων μεταναστών, καταδικάζοντας τη Χρυσή Αυγή και τις επιθέσεις της κατά των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα.

«Κάθε φορά που η Χρυσή Αυγή κυνηγάει μετανάστες στην Ελλάδα, αντίστοιχες οργανώσεις στη Γερμανία κάνουν το ίδιο σε εμάς» τονίζουν στην επιστολή τους οι μαθητές Μαθητές από το Μόναχο, τη Στουτγκάρδη, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, την Κολωνία, το Λεβερκούζεν, το Μπόχουμ, το Έσεν και το Γκέτερσλο δηλώνουν ότι ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία και ναζισμός και τονίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στη Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας».

Στο γράμμα τους τα παιδιά, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζουν: «Είμαστε Έλληνες μαθητές και μαθήτριες στη Γερμανία. Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Ως παιδιά μεταναστών στη Γερμανία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία».

Και η επιστολή των μαθητών καταλήγει: «Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωσή μας στα εργοστάσια και στις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, εμείς που δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα».