Μολότοφ από ισλαμιστές στο Κάϊρο

Μέλη του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ουάφντ υποστήριξαν απόψε ότι  ισλαμιστές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των γραφείων του κόμματος,  στο κέντρο του Καΐρου.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η φωτιά που εκδηλώθηκε σβήστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη το δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα της Αιγύπτου.

Στο μεταξύ, για νοθεία στο δημοψήφισμα για την έγκριση του αμφιλεγόμενου συντάγματος της χώρας κατηγορεί η αιγυπτιακή αντιπολίτευση τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» το κίνημα του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας σημειώνει ότι «η έκταση των παραβιάσεων των κανόνων του δημοψηφίσματος φανερώνει την πρόθεση να νοθευτεί η βούληση των εκλογέων.
Σύμφωνα με την αντιπολίτευση σε ορισμένα εκλογικά τμήματα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει “ναι” στο σύνταγμα, μοιράζοντας “ζάχαρη, λάδι και τσάι”, ενώ στο Κάιρο ένας δικαστής εμπόδισε τους χριστιανούς ψηφοφόρους να μπουν στο εκλογικό τμήμα, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.