Η συγκλονιστική δήλωση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας: ”Εικόνες Αφρικής στην Κρήτη”

Στην Κρήτη βρέθηκε για άλλη μία χρονιά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ ανήμερα της εορτής του Αγίου Ελευθερίου , ο οποίος και …χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέσθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στην Νέα Αλικαρνασσό. Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί οι οποίοι έδωσαν το παρών και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους Πατριάρχη και να συνομιλήσουν μαζί του.
Ο Μακαριότατος μιλώντας στο flashnews.gr τόνισε:
”Θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που με αξίωσε να έρθω στη γενέτειρά μου στην Κρήτη. Αμέσως μετά θα αναχωρήσω για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Αυτές τις ημέρες είχαμε πολλά γεγονότα και θα πρέπει να βρεθώ στο ποίμνιό μου για να δώσω κουράγιο και δύναμη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο ελληνικός λαός εξαιτίας της κρίσης.
”Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί αρκεί να δούμε ο ένας τον άλλο στο πρόσωπο με συμπόνια. Ακόμα και με την πιο παράξενη φαντασία κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει αυτό που συνέβη στην Ελλάδα. Ποτέ εγώ δεν περίμενα ότι οι εικόνες φτώχειας που συνάντησα στην Αφρική θα έφθαναν στην πατρίδα μας. Είμαι ο Πατριάρχης των φτωχών και θέλω να δώσω ένα μήνυμα αγάπης. Κουράγιο Έλληνες. Είμαστε ένας φιλότιμος λαός με δυνάμεις και αξιοπρέπεια. Θα έρθει η μέρα που θα σηκωθούμε και πάλι και θα σταθούμε στα πόδια μας.”
Παράλληλα δεν παρέλειψε ν αναφερθεί και στις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη περιοχή
”Θέλουμε να κάνουμε μία επιτροπή για την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, γιατί ζούμε μαζί κάτω από τον ίδιο ουρανό. Φανατισμός υπάρχει, τα πνεύματα στις Αφρικανικές χώρες έχουν οξυνθεί. Πιστεύω και ελπίζω να πρυτανεύσει η ειρήνη και η κατανόηση. Είναι αμαρτία να χυθεί αίμα και μάλιστα ανθρώπινο.”
Πηγή: Tromaktiko.blogspot.com