Προπηλάκισαν κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


O κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, Σπ. Παυλίδης (φωτογραφία αρχείου).

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από λιποθυμικό σοκ που υπέστη ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Παυλίδης, όταν ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο γραφείο του και τον προπηλάκισαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι λόγοι του περιστατικού ήταν η δημοσίευση του εγγράφου με τις 43 υπογραφές των κοσμητόρων και των προέδρων Τμημάτων του ΑΠΘ, σύμφωνα με το οποίο καλούσαν την αστυνομία να επέμβει για να τερματιστεί η τρίμηνη κατάληψη του κτηρίου Διοίκησης.
Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, ο κοσμήτορας δεν είχε σημάδια ξυλοδαρμού και δεν θέλησε να προχωρήσει σε καταγγελία.
Σε ανακοίνωση της η πρυτανεία του ΑΠΘ επισημαίνει ότι ο προπηλακισμός του κ. Παυλίδη, ήταν το αποτέλεσμα της στοχοποίησης την οποία υφίστανται από λογής οι εκλεγμένες αρχές του Ιδρύματος, οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του, επειδή με την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνέβαλαν στην επαναλειτουργία της διοίκησης του Πανεπιστημίου μετά από 75 ημέρες κατάληψης.
Η στοχοποίηση των δημοκρατικά εκλεγμένων πανεπιστημιακών αρχών του ΑΠΘ, οι οποίες νομίμως εκπροσωπούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους είναι πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση. Είναι όμως και πράξεις βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς επιδιώκουν να επιβάλουν στο πανεπιστήμιο, με τη βία, τη θέληση εξωπανεπιστημιακών κέντρων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.