Δε γλιτώνουμε το χαράτσι! Να εισπράττεται κανονικά μέσω της ΔΕΗ διέταξε ο Άρειος Πάγος

Οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών σχετικά με το πως θα πληρώσουν οι πολίτες το χαράτσι της ΔΕΗ μπήκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε υπέρ του Δημοσίου, κάνοντας δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ζητούνταν να αναιρεθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το οποίο είχε διατάξει την προσωρινή αναστολή είσπραξης του ειδικού τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Από τη στιγμή που η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών έγινε δεκτή, σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι στις 22 Μαρτίου, το χαράτσι θα βρίσκεται στους λογαριασμούς του ρεύματος και οι πολίτες θα το πληρώνουν στη ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι στις 22 Μαρτίου συζητείται και η αίτηση αναίρεσης του ελληνικού δημοσίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, έμαθε για την απόφαση του Αρείου Πάγου ενώ ενημέρωνε την Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, όπου ανακοίνωσε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο ακινήτων σε 6 μήνες από τώρα.

Όλα αυτά μετά από σχεδόν δυο εβδομάδες κατά τις οποίες χιλιάδες πολίτες έμειναν μετέωροι, μη γνωρίζοντας αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να πληρώσουν το χαράτσι και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκτίθεται, ζητώντας από τη ΔΕΗ να εισπράττει κανονικά το τέλος, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου που το απαγόρευε!

Η εντολή Στουρνάρα στην επιχείρηση να παρανομήσει ουσιαστικά τον έφερε αντιμέτωπο με την Ένωση Εισαγγελέων, που χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του υπουργού, κατηγορώντας τον πως ζητά από τη ΔΕΗ να παρανομήσει!

Απάντηση στους εισαγγελείς έδωσε την Τετάρτη από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. «Ελέχθησαν πολλά εάν παραβίασα το νόμο… Να σας πω ότι είμαι ο πιο νομοταγής πολίτης αλλά προασπίζομαι και το δημόσιο συμφέρον της χώρας», είπε.

 

newsit.gr