Στουρνάρας: Ιδρύουμε φορολογικά δικαστήρια

Τη δημιουργία φορολογικών δικαστηρίων προαναγγέλει με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

“H φοροδιαφυγή είναι παντού, στην κορυφή, στη μέση, παντού” τονίζει και σημειώνει ότι “πέρυσι ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, των δικηγόρων και των μηχανικών, δήλωσε ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας αναφέρεται στην επικείμενη αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και επισημαίνει ότι αυτή θα περιλαμβάνει την εγκαθίδρυση ειδικών φορολογικών δικαστηρίων -πρόταση της τρόικας που έγινε το 2010 και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει- προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση διαφορών, η οποία τώρα καθυστερεί χρόνια εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων.

Παράλληλα, θα επιτρέπεται η φυλάκιση αντί η αναστολή της ποινής για τους καταδικασμένους φοροφυγάδες.
“Αν έχουμε καλά αποτελέσματα από τη μείωση της φοροδιαφυγής, αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο προβλέπεται, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε τις συνθήκες ευκολότερες για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς” δήλωσε ο Ι. Στουρνάρας

. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES

NewsIt.gr