Πρωτιές που μας κάνουν υπερήφανους

Οι μαθητές Δάφνη Τρέπκα, Νίκος Τρέπκας, Πένη Βυσσαρίου και Τζακ Προκοπίου, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι, αφού χάρισαν στο σχολείο τους, το South Oakleigh Secondary College, επί της Bakers Rd., South Oakleigh, πρωτιές, που κάνουν τους δασκάλους, τη σχολική τους κοινότητα και όλους εμάς υπερήφανους.

Η Δάφνη συμμετείχε στην ομάδα μαθητών που έλαβαν μέρος στη Βουλή των Ελλήνων – συνέδριο Νεολαίας, στην Αθήνα. Η επιλογή έγινε μετά από τη βράβευση έκθεσής της με θέμα: «Human Rights in Today’s Society» («Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην σημερινή κοινωνία»). Η Δάφνη αναφέρθηκε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα στα ανθρώπινα δικαιώματα και διακρίθηκε για το υψηλό επίπεδο ανάλυσης του θέματος. Οι εκθέσεις κρίθηκαν από επιτροπή ακαδημαϊκών, με έμφαση επίσης στο συντακτικό και τη γραμματική.
Τα έξοδα της συμμετοχής της Δάφνης, αεροπορικό εισιτήριο και διαμονή, καλύφθηκαν από το Υπουργείο Παιδεία και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Αξιοσημείωτη είναι και η πρωτιά του Νίκου σε παναυστραλιανό επίπεδο, στην κατηγορία ελεύθερης πάλης. Συγκεκριμένα, στους αγώνες 16-17 ετών στο Brazilian jiu-jitsu
Η 10χρονη Πένη Βυσσαρίου αγωνίστηκε σε ένα άλλο χώρο. Στην τοξοβολία, όπου βγήκε δεύτερη στην  Αυστραλία και 8η σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τέλος, ο 13χρονος και πολλά υποσχόμενος Τζακ, που αγωνίζεται με τους Oakleigh Cannons, αφού κέρδισε υποτροφία για να παίξει με την ομάδα των Τζούνιορ του Παναθηναϊκού, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη.

 Η δραστήρια καθηγήτρια τους, κ. Σόφη Σταματελάτου, θα πει: «Το σχολείο μας είναι υπερήφανο για τις επιτυχίες των μαθητών μας σε όλους τους τομείς. Πρόσφατα, μαθητής του Year 12, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας σε διαγωνισμό γραπτού λόγου.  Ωστόσο, χειροκροτούμε και τις επιτυχίες των μαθητών μας τόσο στον τομέα των Σπορ όσο και των Τεχνών. Και οι επιτυχίες τους είναι πολλές. Τους στηρίζουμε και τους ευχόμαστε  να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».
Αναφορικά με τους νεοφερμένους από την Ελλάδα μαθητές, η κ. Σταματελάτου προσθέτει: «Δίνουμε μεγάλη έμφαση, τους ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειές τους για επιτυχίες».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διευθύντρια του Κολλεγίου, κ. Debbie Locco, και η υποδιευθύντρια, κ. Ελένη Κοζιάρη, έχουν προγραμματίσει επίσκεψη μαθητών στην εκκλησία Τριών Ιεραρχών Κλάυτον, όπου θα παραδώσουν καλάθια με τρόφιμα για τους μη προνομιούχους, με πολλές ευχές, για Καλά Χριστούγεννα και Καλή χρονιά!

Στην φωτογραφία είναι η Δάφνη Τρέπκα

Πηγή: neoskosmos.com