Η γυναίκα που έπιασε τον Μπιν Λάντεν! -VIDEO-

Υπόθεση της είναι χρονικό του επί δεκαετίας κυνηγητού του τρομοκράτη ηγέτη  της Αλ Κάιντα Οσάμα  Μπιν Λάντεν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και το θάνατό του από τα  χέρια της ομάδας Πεζοναυτών στις 6 Μαΐου 2011.

Ρόλο-κλειδί σε αυτή την επιχείρηση έπαιξε μια γυναίκα – πράκτορας τηςCΙΑ , το όνομα της οποίας κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό με το πορτρέτο  της ωστόσο να «φιλοτεχνείται» σε όλο τον κόσμο!

Το γεγονός ότι ο σούπερ πράκτορας αποδείχτηκε γυναίκα κέντρισε το ενδιαφέρον  της Μπίγκελοου:

«Εξεπλάγην πολύ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα άλλαζα την απόφασή  μου να γυρίσω την ταινία, ακόμη και αν ο πράκτορας ήταν άνδρας. Όμως είχα  εκπλαγεί απίστευτα και είμαι περήφανη για το ότι ήταν γυναίκα», αναφέρει στη «Φωνή της Ρωσίας».

Ένας από αυτούς που μετέδωσε άγνωστες λεπτομέρειες αυτής της επιχείρησης  είναι ο δημοσιογράφος Γκρεγκ Μίλλερ (Greg Miller).

«Μιλώντας παραστατικά, έστρωσαν μακρύ χαλί μπροστά από τους  δημιουργούς της ταινίας. Στο σεναριογράφο επιτράπηκε η είσοδος στο γραφείο της CΙΑ. Μπορούσε να συνομιλεί όχι μόνο με τη γυναίκα την ίδια, αλλά και με άλλους  πράκτορες. Του επέτρεψαν να μπει στο καταφύγιο, όπου είχε καταρτιστεί το σχέδιο  σύλληψης του Mπιν Λάντεν. Αυτή η απόφαση είχε ληφθεί από τον ίδιο τον υπουργό  Άμυνας Λεόν Πανέτα, στο υψηλότερο επίπεδο», επισημαίνει.

Όμως λίγο αργότερα η CΙΑ άλλαξε τη στάση της προς την ταινία. Η Μπίγκελοου  στην ταινία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα βασανιστήρια τα οποία, κατά την άποψή  της, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση. Η CΙΑ ισχυρίζεται ότι πρόκειται για  ψέμα. Προφανώς, η ταινία δεν δικαίωσε τις προσδοκίες τους, θεωρεί ο Γκρεγκ  Μίλλερ:

«Υπολόγιζαν ότι θα είναι μια ηρωική ταινία, στην οποία η Yπηρεσία θα  παρουσιαστεί από θετική πλευρά. Όμως στην ταινία υπάρχουν πράγματα, τα οποία  προφανώς δεν τους ενθουσιάζουν. Στην αρχή του φιλμ παρουσιάζεται μια  συγκλονιστική σκηνή σε φυλακή της CΙΑ», τονίζει.

Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/264315/deite-tin-gynaika-poy-epiase-ton-mpin-lanten#ixzz2Fn4mRfdN