Forbes: Οι πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες στον κόσμο

Απασχολούν τα μίντια με τις καμπύλες, τις φωτογραφήσεις, τις συνεντεύξεις, αλλά και τα κουτσομπολιά γύρω από την προσωπική τους ζωή. Τώρα βρίσκονται στο προσκήνιο για τα ιλιγγιώδη ποσά που κερδίζουν από τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες. Πρόκειται για τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες του 2012, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικόForbes.

Τα εκατομμύρια που κερδίζουν αναμφισβήτητα προκαλούν «πονοκέφαλο» και προέρχονται από τα έσοδα των πωλήσεων των άλμπουμ τους, τις περιοδείες, τις πωλήσεις των προϊόντων που φέρουν την υπογραφή τους και γενικά από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Να σημειωθεί ότι τα παρακάτω ποσά αντιπροσωπεύουν τα κέρδη τους από τον Μάιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012.

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η 31χρονη Britney Spears, η οποία επέστρεψε δυναμικά και το 2012 κέρδισε 58 εκατ. δολάρια, από τις συναυλίες που έκανε ανά τον κόσμο και την εμπορική επιτυχία του νέου της άλμπουμ «Femme Fatale» που έγινε πλατινένιο.

Στη δεύτερη θέση, με κέρδη μόλις ενα εκατομμύριο κάτω από αυτά της Spears, βρίσκεται η Taylor Swift, που στην κυριολεξία σαρώνει τις ΗΠΑ. Η περιοδεία που πραγματοποίησε φέτος στη χώρα της απέφερε πάνω από ένα εκατ. δολάρια ανά βράδυ, ενώ κέρδισε μεγάλα ποσά από συμφωνίες με τη Sony και την CoverGirl.

Τη χρυσή τρίαδα συμπληρώνει η Rihanna με 53 εκατ. δολάρια. Τα συμβόλαια με τη Vita Coco και τη Nivea, το λανσάρισμα του αρώματος Reb’l Fleur, αλλά και οι συναυλίες, κατέταξαν τη ντίβα από τα Barbados πολύ ψηλά στη λίστα με τις πιο πλούσιες κυρίες της μουσικής.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η εκκεντρική Lady Gaga με το ποσό των 52 εκατ. δολαρίων. Ητραγουδίστρια των παγκόσμιων επιτυχιών κερδίζει ακόμη πολλά χρήματα από τις πωλήσεις των άλμπουμς της, ενώ το νέο άρωμα της με το όνομα «Fame» έχει γεμίσει για τα καλά τα ταμεία της. Η ίδια, ακολουθώντας την ίδια συνταγή της επιτυχίας, όπως είναι αναμενόμενο και το 2013 θα πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες, ενώ δεν είναι απίθανο να κυκλοφορήσει και νέο άλμπουμ.

Το μελαχρινό κορίτσι από την Καλιφόρνια, η Katy Perry, ακολουθεί με 45 εκατ. δολάρια. Η  περιοδεία της με τίτλο «California Dreams» της απέφερε γύρω στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχίζει να κερδίζει τεράστια ποσά από τα τραγούδια της. Αξίζει να σημειωθεί πως η Katy Perry είναι η μόνη καλλιτέχνις μετά τον Michael Jackson, της οποίας πέντε singles από το ίδιο άλμπουμ βρέθηκαν στην κορυφή των charts.

Από την κατάταξη δεν θα μπορούσε να λείπει και η «καυτή» Beyoncé. Αν και έκανε ένα διάλειμμα από το φορτωμένο της πρόγραμμα, προκειμένου να γεννήσει, επέστρεψε δυναμικά κερδίζοντας πολλά εκατομμύρια. Οι παλιές αλλά και οι καινούριες της επιτυχίες εξακολουθούν να της χαρίζουν μια θέση ανάμεσα στις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες της χρονιάς με 40 εκατ. δολάρια. Μέσα στην επόμενη χρονιά, η Beyoncé αναμένεται να κλείσει μια συμφωνία 60 εκατ. δολαρίων με την Pepsi αλλά και να κυκλοφορήσει νέα τραγούδια.

Στην επόμενη θέση συναντάμε την Adele με το ποσό των 35 εκατ. δολαρίων. Η βρετανή με την υπέροχη φωνή έχει πουλήσει πάνω από 23 εκατ. αντίγραφα, ενώ «σκίζει» με το κομμάτι «Skyfall» για την ομώνυμη ταινία James Bond. Η ίδια, τη φετινή χρονιά κέρδισε έξι βραβεία Grammy, κερδίζοντας σε όλες τις κατηγορίες που είχε προταθεί, ανάμεσά τους για το καλύτερο άλμπουμ (το «21»), για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς (το «Rolling in the Deep») και για την καλύτερη σόλο ερμηνεία ποπ τραγουδιού ( το «Someone Like You»).

Την όγδοη θέση καταλαμβάνει η αγγλονιγηριανή Sade με 33 εκατ. δολάρια. Η όμορφη 53χρονη συνεχίζει να μαγεύει το κοινό με τα τραγούδια και τις μουσικές της, ενώ φέτος πραγματοποίησε τεράστιο αριθμό συναυλιών.
Προτελευταία στη λίστα φιγουράρει η «βασίλισσα της ποπ» με το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων. Η τελευταία της περιοδεία ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενη από άποψη εμπορικής επιτυχίας. Παρόλα αυτά, η Madonna βγάζει ακόμη πολλά χρήματα από τα παλιά της κομμάτια, τα παπούτσια που σχεδιάζει και το λανσάρισμα του αρώματός της.

Τελευταία αλλά καθόλου… «καταϊδρωμένη» έρχεται η κολομβιανή Shakira με κέρδη 20 εκατ. δολαρίων. Η 35χρονη τραγουδίστρια δικαίως συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο πλούσιων κυριών της μουσικής, καθώς το 2012 πραγματοποίησε λαμπερές και εντυπωσιακές εμφανίσεις, συνέχισε να πουλάει μεγάλο αριθμό άλμπουμς, ενώ λάνσαρε και το άρωμα Elixir.

Επιμέλεια: Ντία Μούλου


Newpost.gr