Εξω από το Κύπελλο και ο Αρης!

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Αρη και ΠΑΟΚ στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, δυστυχώς δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς η Καλλιθέα πέταξε εκτός συνέχειας στη διοργάνωση την ομάδα του Αλκαράθ!

Η αθηναϊκή ομάδα, με τον Γιάννη Παπακώστα να κάνει ντεμπούτο στην τεχνική της ηγεσία, ηττήθηκε 1-2 στο Κλ. Βικελίδης, αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη της 3-1 στο πρώτο παιχνίδι, πήρε το εισιτήριο πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι ελπίδες των γηπεδούχων για την ολική ανατροπή γιγαντώθηκαν στο 29ο λεπτό, όταν ο Σουνάς -έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Καλλιθέας και σουτ του Καραγιάννη σε πρώτο χρόνο- άνοιξε το σκορ για τον Αρη. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Αρης είχε την υπεροχή, αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά.

Η Καλλιθέα “πάγωσε” το Κλ. Βικελίδης στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Ατματζίδης τροφοδότησε τον Ντακόλ, με τον βραζιλιάνο να πετυχαίνει το τρίτο του προσωπικό γκολ στα παιχνίδια με τον Αρη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Άρης έψαξε το δεύτερο γκολ, κυρίως με επιθετικές ενέργειες βασισμένες στην εκρηκτικότητα του Γιαννιώτα, ο οποίος δεν κατάφερε παρά να βγάλει τον Αλκαράθ από τα ρούχα του, με την έλλειψη ομαδικότητας που επιδείκνυε.Στο 64′ άλλαξε η αριθμητική ισορροπία στο παιχνίδι, καθώς ο αρχηγός της Καλλιθέας, Καλτσάς, αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Ντίτσου, για χτύπημα στον Σουνά.

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έκλεισαν στα καρέ της την Καλλιθέα, δεν δημιούργησαν την καθαρή ευκαιρία, μέχρο το 82′, όταν ο Πουλίδο έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, κάνοντας το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά, ο Αρης πίεσε για να πετύχει το τρίτο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά η Καλλιθέα ήταν αυτή που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 87′ με τον Ατματζίδη.