Χριστούγεννα με καύσωνα για τους Ομογενείς στην Αυστραλία!

Χριστούγεννα με …καύσωνα θα κάνουν πολλοι Ομογενείς μας που κατοικούν στην Αυστραλία, αφού πολύ υψηλές θερμοκρασίες πλήττουν  τις νότιες πολιτείες της χώρας,  παραμονές Χριστουγέννων.
Σε πολλές περιοχές απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει, πάντως, πως ο καιρός θα είναι δροσερός την ημέρα των Χριστουγέννων.Βέβαια δεν είναι η πρώτη χρονιά που οι ομογενείς στην μακρυνή αυτή Ήπειρο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά και την είσοδο του Νέου Έτους με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και στις …παραλίες!  Για την Ωκεανία, ο Δεκέμβρης μήνας είναι καλοκαιρινός.
Χαρακτηριστική η φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε (από το Skai.gr)ε τον ΄’Αγιο Βασίλη να έρχεται όχι από την Καισαρεία, αλλά από τη …θάλασσα και όχι πάνω σε έλκυθρο που το σέρνουν τάρανδοι, αλλά πάνω σε κανό …κωπηλατώντας!
Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες  έφθασε από την Μελβούρνη στην Αθήνα οικογένεια ομογενών με τους οποίους ‘έτυχε να συνομιλήσουμε. “Ήρθαμε φέτος γιατί μας έχουν λήψει πολύ τα Χριστούγεννα με χιόνι!”, μας είπαν και πρόσθεσαν ότι θα γιορτάσουν το δεκαήμερο στην ιδιαίτερή τους πατρίδα την Ήπειρο.
Ασφαλώς και άλλοι ομογενείς, από διαφορετικά κράτη θα ΄’εφθασαν στην Ελλάδα για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα…