Οι ομογενείς αγοράζουν ελληνικά προϊόντα για το γιορτινό τραπέζι

Το εντυπωσιακό ποσόν των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτιμάται ότι θα ξοδέψουν τον Δεκέμβριο οι Αυστραλοί σε ψώνια
Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δαπανήθηκε ήδη σε χριστουγεννιάτικες αγορές.

Τεράστιες ουρές σημειώνονται αυτές τις μέρες στα μεγάλα καταστήματα και το όργιο της … σπατάλης θα κορυφωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων.
Στη Μελβούρνη η μεγαλύτερη κοσμοσυρροή αναμένεται στο εμπορικό κέντρο του Chadstone όπου εκτιμάται ότι θα περάσουν 200.000 καταναλωτές!
Μόνο το Σαββατοκύριακο υπολογίζεται ότι δαπανήθηκαν στη Μελβούρνη 850 εκατομμύρια δολάρια.
Τα καταστήματα θα κλείσουν ανήμερα των Χριστουγέννων και θα ξανανοίξουν την δεύτερη μέρα με τις εκπτώσεις, οπότε αναμένεται και νέα μαζική «εισβολή» των καταναλωτών.

Πολλοί, δε, απ΄ αυτούς χρησιμοποιούν τις πιστωτικές αγορές για τα ψώνια τους και είναι βέβαιο πως ο νέος χρόνος θα τους βρει βουτηγμένους στα… χρέη!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6% των αγορών φέτος έγιναν μέσω του διαδικτύου!

Όσον αφορά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι οι Έλληνες, παρά το καλοκαίρι επιμένουν παραδοσιακά και προτιμούν ελληνικά προϊόντα.
Όλα τα ελληνικά καταστήματα και σούπερ-μάρκετ λένε ότι οι ομογενείς κάνουν ξέχωρη προσπάθεια για να έχουν προϊόντα από την Ελλάδα στο γιορτινό τραπέζι.
«Είναι εξαιρετικά προϊόντα τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά και με το να τα προτιμούμε στηρίζουμε και την Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχει ιδιαίτερη ανάγκη» λένε ομογενείς καταναλωτές και επιχειρηματίες.

Οι Αυστραλοί, πάντως, βάζουν πολλά θαλασσινά στο τραπέζι τους.
«Για μέρες κοιμόμαστε ελάχιστα για να εφοδιάζουμε τους πελάτες μας» λέει ο Γιάννης Γιαννάτζης, ιχθυοπώλης από την κεντρική αγορά «Βικτώρια Μάρκετ» της Μελβούρνης.
Φέτος, μάλιστα, όπως λέει, οι γαρίδες είναι φθηνότερες από πέρυσι.

Όσοι όμως εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για την εξοχή λόγω των ημερών διαπίστωσαν ότι η τιμή των καυσίμων εκτινάχθηκε στα ύψη.
Η τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε την Παρασκευή 13 σεντς το λίτρο και έφθασε στο $1.46 σεντς.
«Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Μόλις φθάνουν τα Χριστούγεννα η τιμή της αμόλυβδης πάει αδικαιολόγητα στα ύψη» λέει ο ομογενής, Κώστας Μήδρας.

 

Neoskosmos.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε