Αλλάζει “χέρια” η σε αναστολή έκδοσης ευρισκόμενη Ελευθεροτυπία;

Μια ρήτρα σε ένα συμβόλαιο που υπέγραψαν το 1975 οι αείμνηστοι Κίτσος  Τεγόπουλος και Αλέκος Φιλιππόπουλος και που ενεργοποιείται τώρα φαίνεται να  φέρνει τα πάνω κάτω αναφορικά με το ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του τίτλου της «Ελευθεροτυπίας», μιας εφημερίδας που άλλαξε τις εκδοτικές ισορροπίες στην  Ελλάδα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στις παραμονές της επανέκδοσης της εφημερίδας από την  Μάνια Τεγοπούλου, ένα χρόνο μετά την αναστολή έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο εκδότης Θεοχάρης Φιλλιπόπουλος, κληρονόμος του  πρώτου διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» Αλέκου Φιλλιπόπουλου έστειλε εξώδικο στην  Μάνια Τεγοποπούλου, κόρη του αείμνηστου Κίτσου Τεγόπουλου ενημερώνοντας την ότι  ο τίτλος της εφημερίδας βάσει ενός συμβολαίου που υπέγραψαν το 1975 ο πατέρας  της και ο πατέρας του, είναι πλέον δικός του.

Σύμφωνα με το εξώδικο του εκδότη των Αττικών Εκδόσεων στο συμβόλαιο του 1975 με το οποίο ο Αλέκος Φιλιππόπουλος παραχωρούσε το τίτλο «Ελευθεροτυπία» που ήταν  δικός του, υπάρχει ρήτρα που προβλέπει ότι αν η «Ελευθεροτυπία» διακόψει την  έκδοση της για ένα ολόκληρο χρόνο, τότε ο τίτλος επιστρέφει σε αυτόν.

Όπως είναι γνωστό η «Ελευθεροτυπία» διέκοψε την κυκλοφορία της στις 22 Δεκεμβρίου του 2011, οπότε στις 23 Δεκεμβρίου του 2012 συμπληρώθηκε ένας χρόνος  συνεχούς διακοπής του φύλλου και άρα σύμφωνα με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο  ενεργοποιήθηκε η ρήτρα επιστροφής του τίτλου στην οικογένεια του.

Το εξώδικο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Μάνια  Τεγοπούλου και στους συνεργάτες της αφού προετοιμαζόταν να επανεκδόσει την  εφημερίδα στις αρχές Ιανουαρίου του 2013. Αν ισχύει η ρήτρα αυτή είναι προφανές  ότι οι δύο πλευρές θα εμπλακούν σε μια δικαστική διένεξη που σίγουρα θα  δημιουργήσει αναταράξεις και με πιθανό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την  επανέκδοση της εφημερίδας!

Πηγή:  iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.