Βροχή, χιόνια και κρύο το νέο σκηνικό του καιρού

βροχές και χιόνια είναι το νέο σκηνικό του καιρού από σήμερα Πέμπτη. Θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας ενώ θα έχουμε κατά τόπους βροχές μέχρι την Πρωτοχρονιά. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη στην Αττική θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στη Θράκη, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα βορειοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.

Την Παρασκευή, στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε νοτίους – νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι δυτικοί – νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βραδύ στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σάββατο, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι αρχικά θα είναι από νότιες διευθύνεις 4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα ανατολικά.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, στα ανατολικά και νότια θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.