Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις του στο Τop 16 της Ευρωλίγκας

Ολυμπιακός… χαράμισε διαφορά 11 πόντων στο ματς με την Κάχα Λαμποράλ και ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις του στο Τop 16 της Ευρωλίγκας.

Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν σημαντικές αδυναμίες στην άμυνα (κυρίως κοντά στη ρακέτα) και το… πλήρωσαν από τη διαβασμένη Κάχα, που είχε τον τελευταίο λόγο στο ματς και νίκησε με 82-74.Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης από τους ενθουσιώδεις ισπανούς και βρέθηκε να χάνει με 13-4 στο 4ο λεπτό, με τον Λάμπε να κάνει… πάρτι στη ρακέτα.Οι ερυθρόλευκοι συνήλθαν, χάρη στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος με επτά συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 11-15 και έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση.

Με εξαίρεση λοιπόν τα πρώτα τέσσερα λεπτά, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Κάχα και ήταν θέμα χρόνου να προσπεράσει. Αυτό έγινε στο 8ο λεπτό, με καλάθι του Πρίντεζη, ενώ στο τέλος της περιόδου οι ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά με 24-19.Η εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Λο να ανεβάζει μάλιστα τη διαφορά στους 11 πόντους (30-19, 12`).Στη συνέχεια, όμως, οι ισπανοί βελτιώθηκαν και βρήκαν τρόπους να κόψουν τη φόρα του Ολυμπιακού, ο οποίος παράλληλα χαλάρωσε στο αμυντικό κομμάτι και… χαράμισε τη διαφορά που είχε πάρει.Ολεσον και Ερτέλ εκμεταλλεύθηκαν τις αδυναμίες στην άμυνα των ερυθρόλευκων κι έτσι η Κάχα κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους τέσσερις, στο τέλος του ημιχρόνου (40-44, 20`).

Το πρόβλημα του Πάουελ να αναπεξέλθει στα αμυντικά του καθήκοντα έδωσε το δικαίωμα στον Λάμπε να αναλάβει και πάλι δράση, για να δώσει προβάδισμα στην Κάχα (47-46, 22`).Ο Ολυμπιακός έδωσε… θάρρος στην Κάχα, η οποία ως ομάδα ψυχολογίας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη και έφερε το ματς στα μέτρα της. Οι ισπανοί είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, έβαλαν μερικά μεγάλα σουτ και κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμη και με 12 πόντους (67-55), στο τέλος της τρίτης περιόδου.Δύο τρίποντα από Σπανούλη και Παπανικολάου ήταν η καλύτερη δυνατή αρχή για τον Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο, ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι χρειάζονταν βελτίωση στην άμυνα για να έχουν ελπίδες να φτάσουν στην ανατροπή (70-61, 32`).

Εξι λεπτά πριν από το τέλος του ματς και η αγωνιστική ανάκαμψη του Ολυμπιακού δεν είχε ακόμη φανεί, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα με το πέμπτο φάουλ του Χάινς, καθώς το… πάρτι του Λάμπε που συνεχιζόταν στις δύο ρακέτες. Με τη διαφορά στους 11 (75-64), οι ερυθρόλευκοι κυνηγούσαν ένα θαύμα για να γυρίσει το ματς και αυτό δεν ήρθε.Στη χειρότερη εμφάνισή τους από τον Νοέμβριο κι έπειτα, οι ερυθρόλευκοι υποχρεώθηκαν στην ήττα από την Κάχα Λαμποράλ (74-82) και ξεκίνησαν… στραβά τις υποχρεώσεις τους στο Top16.

sport.gr