«Ό,τι κι αν γίνει, ακόμη κι αν τον φυλακίσουν, η αδερφή μου δε γυρίζει πίσω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ https://www.panhellenicpost.com/archives/34073

Πως να χωρέσει ανθρώπινος νους ένα τόσο αποτρόπαιο έγκλημα όσο αυτό της Ξάνθης. Μια κοπέλα 34 ετών δολοφονήθηκε κάτω από το πατρικό της σπίτι. Βασανίστηκε πρώτα. Οι δράστες (σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ήταν περισσότεροι από ένας) τη βίασαν, τη μαχαίρωσαν και την έκαψαν ζωντανή.
Στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης κρατείται και ανακρίνεται ένας 35χρονος, σεσημασμένος για βιασμούς και ναρκωτικά. Τον αποκαλούν «δράκο της Ξάνθης» και στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκε αποτύπωμά του.
«Ό,τι κι αν γίνει, ακόμη κι αν τον φυλακίσουν, η αδερφή μου δε γυρίζει πίσω» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ο αδερφός της άτυχης κοπέλας στο ThrakiToday. Δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει ακόμα ότι η αδερφή του έφυγε από τη ζωή και μάλιστα με αυτό τον τρόπο.

φωτό από ThrakiToday.com φωτό από ThrakiToday.com

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για έγκλημα πάθους. Δεν είχε σχέση, όπως είπε. Η κοπέλα ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπου προσπαθούσε να βρει δουλειά.
«Ήταν ένας άγιος μες τη χαρά και μες το χαμόγελο. Ένα χαμογελαστό παιδί. Ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για διακοπές και ήρθαν και τη σκότωσαν κάτω από το σπίτι της», λέει.
«Άκουσα τις φωνές βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τη φωτιά. Κατέβηκα κάτω και μου είπαν οι γείτονες ότι είναι ένας άνθρωπος καμένος εκεί. Μετά ο μπαμπάς μου βρήκε τα κλειδιά της αδελφής μου πάνω στην πόρτα και καταλάβαμε ότι πρόκειται για αυτήν.

φωτό από ThrakiToday.com φωτό από ThrakiToday.com

Είχε όνειρα αλλά της τα έκοψε ένας αλήτης. Δεν θα ήταν η Ζωή, θα περνούσε κάποια άλλη, αυτό ήταν. Για μένα το να μπει φυλακή αυτός που το έκανε και να βγει δεν έχει κανένα νόημα. Και να τον πιάσουν και να τον σκοτώσουν η αδελφή μου πίσω δεν γυρίζει αυτό ήταν».
Ο τραγικός αδελφός της 34χρόνης ήταν εκείνος που κάλεσε την Πυροσβεστική για να σβήσει τη φωτιά, νομίζοντας ότι είχε πάρει φωτιά κάποιο μηχανάκι. Δε μπορούσε να φανταστεί πως η αδερφή του είχε καεί ζωντανή.

Ολόκληρη η πόλη της Ξάνθης έχει βυθιστεί στο πένθος. Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, συγγενείς και φίλοι της Ζωής βρέθηκαν στο πατρικό της σπίτι για να συμπαρασταθούν στην οικογένειά της, ενώ άναψαν κεριά στο σημείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή.
Στο Facebook, όσοι γνώρισαν την άτυχη κοπέλα αλλά και άλλοι που έχουν απλά συγκλονιστεί από την άγρια δολοφονία της, άλλαξαν τις φωτογραφίες τους, αντικαθιστώντας τις με μαύρες φωτογραφίες σε ένδειξη πένθους.

Πηγή: NewsIt.gr