Ελληνας ερευνητής από το Μόναχο κερδίζει το Βραβείο Λάϊμπντις 2013

Συγχαρητήρια DHW στον καθηγητή Βασίλη Ντζιαχρήστο Ο Ελληνας ερευνητής από το Μόναχο κερδίζει το Βραβείο        Λάϊμπντις 2013
Κολωνία Δεκ. 2012. “Η βράβευσή σας μας γεμίζει με χαρά και      ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό σας. Συγχρόνως αισθανόμαστε μεγάλο      σεβασμό που το Γερμανικό Ίδρυμα Ερευνών αποφάσισε να σας      συμπεριλάβει εφέτος στους βραβευθέντες αυτού του μεγαλύτερου και      σημαντικότερου βραβείου για την έρευνα στην Γερμανία, τιμώντας      έτσι τις καινοτόμες δημοσιεύσεις σας στον τομέα της οπτικής      απεικόνισης” γράφει ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του DHW Φαίδων      Κοτσαμπόπουλος σε επιστολή του εκ μέρους του ΔΣ και των μελών του      DHW προς τον καθηγητή Βασίλη Ντζιαχρήστο. Με αυτήν συγχαίρει τον      Έλληνα ερευνητή που κατέκτησε εφέτος ένα από τα δέκα παγκοσμίως      γνωστά βραβεία Leibniz του Γερμανικού Ιδρύματος Ερευνών.
Τα ονόματα των βραβευμένων ανακοινώθηκαν από το ΔΣ του Γερμανικού      Ιδρύματος Ερευνών στις 6 Δεκεμβρίου και η απονομή των βραβείων θα      γίνει σε πανηγυρική εκδήλωση στις 6 Μαρτίου 2013 στο Βερολίνο.      Συνολικά θα βραβευθούν 11 επιστήμονες. Εννέα εξ αυτών θα λάβουν      χρηματικό έπαθλο 2,5 εακτομμυρίων Ευρώ ο καθένας και δύο θα το      μοιρασθούν. Κάθε χρόνο απονέμονται δέκα βραβεία Leibniz. Από τους      μέχρι τώρα 335 βραβευθέντες βρίσκονται 6 επιστήμονες που έχουν      πάρει το βραβείο Νόμπελ.
Ο Βασίλης Ντζιαχρήστος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1970, τελείωσε το      4ο Λύκειο Λάρισας και αποφοίτησε με άριστα σαν Ηλεκτρολόγος      Μηχανικός από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Στη συνέχεια σπούδασε      με υποτροφία Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Φιλαδέλφεια      των ΗΠΑ από όπου έλαβε το διδακτορικό του για να προσληφθεί      αργότερα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ως επίκουρος καθηγητής,      όπου και παρέμεινε οκτώ χρόνια. Από το 2007 είναι τακτικός      καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, Διευθυντής του Ινστιτούτου      Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης και του Γερμανικού Κέντρου      Έρευνας Helmholtz για την υγεία του περιβάλλοντος. DHW
– Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

  • Ο μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός DHW ιδρύθηκε το 1993 με έδρα την Κολωνία της              Γερμανίας.
  • Ο DHW είναι η φωνή και η εκπροσώπηση του ομογενειακού              και γερμανοελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην              Γερμανία (πάνω από 30.000 επιχειρήσεις).
  • Ο DHW συνεργάζεται με επιμελητήρια, οργανισμούς και              υπουργεία Ελλάδος και Γερμανίας. Σαν φορέας κοινωνικών              προγραμμάτων όπως το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ή το ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ              ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ που συγχρηματοδοτούνται από την              ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και την Ε.Ε. έχει              πετύχει την ίδρυση πάνω από 200 νέων θέσεων εκπαίδευσης σε              επιχειρήσεις Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής επαγγελματιών              και επιχειρηματιών και έχει συνδράμει θετικά στην              επαγγελματική εκπαίδευση εκατοντάδων Ελληνοπαίδων και την              ομαλή τους ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας της Γερμανίας.
  • Ο DHW έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τον              σύνδεσμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Γερμανίας BVMW (50.000 μέλη), τον DEHOGA              (παγγερμανικό φορέα στον κλάδο εστίασης και ξενοδοχείων),              το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας, το              Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων              Ελλάδος, τον Σύνδεσμο              Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος ΣΕΠΕ και σαν πρώτη οργάνωση              εκτός Ελλάδος με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού              Εμπορίου (ΟΠΕ).
  • Ο DHW είναι ο διοργανωτής των Ελληνο-Γερμανικών              Επιχειρηματικών Φόρουμ και του Βραβείου Γερμανοελληνικής              Επιχειρηματικότητας.
  • Βασικοί σκοποί του DHW είναι: η δικτύωση των εν Γερμανία              επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ              ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή τους              μέσω του ΣΑΕ με το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό              παγκοσμίως, η προώθηση των εμποροοικονομικών σχέσεων              μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και η ανάδειξη της κοινωνικής              ευθύνης της επιχειρηματικότητας.
  • Ο DHW είναι διαπιστευμένος φορέας στο Γερμανικό              Κοινοβούλιο, τα ΥΠΕΞ Ελλάδος και Γερμανίας και μέλος του              Εθνικού Συμφώνου Ενσωμάτωσης της Γερμανικής Κυβέρνησης.
-- 
DEUTSCH-HELLENISCHE WIRTSCHAFTSVEREINIGUNG
GERMAN-HELLENIC BUSINESS ASSOCIATION
Bonner Strasse 536 - D-50968 Koeln
Postfach 270 318 - D-50509 Koeln
Fon +49 221 3979 776
Fax +49 221 3979778
www.dhwv.de
info@dhwv.de ; zentrale@dhwv..de
-- 
DEUTSCH-HELLENISCHE WIRTSCHAFTSVEREINIGUNG
GERMAN-HELLENIC BUSINESS ASSOCIATION
Bonner Strasse 536 - D-50968 Koeln
Postfach 270 318 - D-50509 Koeln
Fon +49 221 3979 776
Fax +49 221 3979778
www.dhwv.de
info@dhwv.de ; zentrale@dhwv.de