Το πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ

Τι αναφέρουν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Ραγδαίες είναι οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων που διαβίβασαν χθες το απόγευμα στη Βουλή οι Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης εστιάζει στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος φέρεται να αφαίρεσε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ που περιείχε 2.059 ονόματα τρία αρχεία που αφορούν ονόματα τα οποία έχουν στενή συγγενική σχέση με τον ίδιο.

Στη συμπληρωματική δικογραφία περιλαμβάνονται αντίγραφα τριών αρχείων που περιέχονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, τα οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό usb, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας.

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων προέκυψε ότι στο αντίγραφο της λίστας που παρέδωσαν τις προηγούμενες μέρες οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση αναφέρονται τα ονόματα 2.062 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, ενώ στο στικάκι αυτά ήταν 2.059, δηλαδή είχαν αφαιρεθεί τα τρία ονόματα.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά πως, εκτός από το αντίγραφο του ψηφιακού δίσκου (cd) με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, «αποστέλλονται και αντίγραφα τριών αρχείων τα οποία περιέχονται στον ως άνω ψηφιακό δίσκο και δεν περιέχονται στο αρχικό usb το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας».

Επιπλέον, οι δικαστικές αρχές απέστειλαν στη Βουλή «έξι αντίγραφα εκ του συστήματος TAXIS σχετιζόμενα με τα πρόσωπα των τριών επιπλέον αρχείων, για τα οποία γίνεται λόγος παραπάνω».

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα εδώ.

 

Newsbeast.gr