Ρόδος: 10.300 αυτοκίνητα αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία από το 2010

Τη Δευτέρα –αν δεν δοθεί παράταση για πληρωμή τελών κυκλοφορίας- αναμένεται να προκληθεί μεγάλο κομφούζιο, τόσο στις τράπεζες όσο και στην Εφορία Ρόδου.

Υπολογίζεται ότι το 30% – 35% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και δικύκλων που υπόκεινται στην πληρωμή τελών κυκλοφορίας, δεν τα έχει πληρώσει, σύμφωνα με το Rodosalarm.gr

Το κομφούζιο αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στην εφορία όπου γίνεται και η κατάθεση πινακίδων ιδιοκτητών Ι.Χ. αυτοκινήτων για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν να τέλη κυκλοφορίας, δεδομένου ότι αδυνατούν να σηκώσουν και αυτό το βάρος σε συνδυασμό με τις μεγάλες μειώσεις που έχουν γίνει στα εισοδήματά τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι που έκλεισε η Εφορία είχαν κατατεθεί περίπου 4.500 πινακίδες Ι.Χ., αλλά αναμένεται ότι για τον ίδιο σκοπό θα προσέλθουν στην Εφορία την Δευτέρα πολλές εκατοντάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. Αρμόδιοι της Εφορίας υπολογίζουν ότι θα ξεπεράσουν τους χίλιους εκείνοι που θα σπεύσουν την τελευταία στιγμή να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, δηλαδή συνολικά αναμένεται να αποσυρθούν φέτος από την κυκλοφορία 5.500 αυτοκίνητα! Πέρυσι κατατέθηκαν οι πινακίδες 4.800 αυτοκινήτων, γεγονός που αθροιστικά σημαίνει ότι μέσα σε δύο χρόνια αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 10.300 αυτοκίνητα! Έτσι το Δημόσιο αντί να αυξήσει τα έσοδά του στην πραγματικότητα βγαίνει χαμένο, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. που στερούνται τα αυτοκίνητά τους και δυσκολεύονται στις μετακινήσεις.

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/266090/rodos-10300-aytokinita-aposyrthikan-apo-tin-kykloforia-apo-to-2010#ixzz2GZIFUmtM