Ο Κυπριακός Τύπος, 31 Δεκεμβρίου 2012

Η υπόθεση της ανεύρεσης εκρηκτικών στο Κελλάκι, η οικονομία και η προεκλογική με τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις υποψηφίων και πολιτικών κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αναφορά επίσης γίνεται στις επιπτώσεις της κρίσης στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, τις εξελίξεις στο θέμα της αναστήλωσης του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα, κ.ά.

Με τίτλο «Προαγωγές πίσω από τα εκρηκτικά» η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει ότι η υπόθεση ανεύρεσης εκρηκτικών κοντά στο εξοχικό του Προέδρου Χριστόφια στο Κελλάκι μπορεί να είναι και στημένη και προσθέτει ότι η πληροφορία για την ύπαρξη των εκρηκτικών δεν δόθηκε στην Αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε, αλλά σε αξιωματικό της ΚΥΠ στη Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι ο Δ. Χριστόφιας άνοιξε νέα κόντρα με τον Ν. Αναστασιάδη ζητώντας του να δει με αυτοκριτικό φακό τη σταδιοδρομία του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η κρίση υποχρεώνει περισσότερο κόσμο να κάνει ρεβεγιόν στο σπίτι, αντί σε κέντρα διασκέδασης.

Με τίτλο «Στους επόμενους η υπογραφή του μνημονίου» η εφημερίδα «Η Σημερινή» αναφέρει ότι η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι το μνημόνιο δεν θα υπογραφεί από την παρούσα Κυβέρνηση καθώς δεν φαίνεται να υπάρξει κατάληξη από τους δανειστές ούτε στις 21 Ιανουαρίου. Σε άλλο θέμα γράφει πως έπαιξε ξύλο στο αεροδρόμιο η Πρέσβειρα της Αιγύπτου και αναφέρεται σε πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο που ερευνά το ΥΠΕΞ με την Αστυνομία και το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Αλλού γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι είναι έτοιμος για την αναστήλωση του Αποστόλου Ανδρέα.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Σε αναμμένα κάρβουνα…» γράφει ότι αυξάνονται αντί να μειώνονται τα ανοικτά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος και δεν αποκλείεται το μνημόνιο να υπογραφεί μετά τις Προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία έφτιαξε τη δική της έκθεση προόδου αμφισβητώντας τα όργανα και της πρακτικές της ΕΕ. Σε άλλο θέμα διερωτάται εάν θα πέσουν οι υπογραφές αναστήλωσης του Αποστόλου Ανδρέα και πως η Τεχνική Επιτροπή χαιρέτισε την ετοιμότητα του Αρχιεπισκόπου για υλοποίηση των σχεδίων αναστήλωσης της κατεχόμενης Μονής.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» με τίτλο «Δεν θα το πετύχουν» αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να ξεριζώσουν το ΑΚΕΛ από τη συνείδηση του λαού, δεν θα τα καταφέρουν. Αλλού γράφει ότι ο υποψήφιος Σταύρος Μαλάς είπε πως το πρόβλημα της φτώχειας δεν αντιμετωπίζεται με προεκλογικά πυροτεχνήματα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για πρόληψη δυστυχημάτων τις γιορτινές μέρες.

ΚΥΠΕ