Ο Ταμβάκης αποχαιρέτησε τα μέλη του προεδρείου ΣΑΕ- Θα ανακοινωθεί Οργανωτική Επιτροπή

Με μία επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης αποχαιρέτησε τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισαμού καθώς με την εκπνοή του 2012 λήγει και η διετής παράταση της θητείας του εκλεγμένου το 2006, προεδρείου ΣΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπό τον κ. Ταμβάκη προεδρείο του ΣΑΕ εκλέχτηκε το Δεκέμβρη του 2006 για τέσσερα χρόνια. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε εκλογή νέου προεδρείου το Δεκέμβρη του 2010. ¨Ομως ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημ. Δόλλης, με πρόσχημα ότι ήθελε να αλλάξει το νόμο 3480/2006, με Προεδρικό Διάταγμα παρέτεινε την θητεία του προεδρείου για δύο χρόνια όπως κατ΄ανώτατο όριο προβλέπεται από το νόμο.

Ο νυν υφυπουργός Κων. Τσιάρας συνέστησε Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή η οποία πρόσφατα επεξεργάστηκε τις αλλαγές στο Νόμο του ΣΑΕ και ήδη το Νομοσχέδιο βρίσκεται σε ανοικτή διαβούλευση στο open gov. gr

Στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του ο κ. Ταμβάκης ευχαριστεί τα μέλη του προεδρείου για την συνεργασία τους.

Στο μεταξύ, εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών η σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει το νέο Νόμο του ΣΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Οργανωτική Επιτροπή θα συμμετέχουν μέλη του απερχόμενου προεδρείου του ΣΑΕ και ορισμένες προσωπικότητες του Απόδημου Ελληνισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Λατινική Αμερική.

Σε άλλες στήλες μπορείτε να διαβάσετε και αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του συντονιστή Αμερικής κ. Θόδωρου Σπυρόπουλου σε ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης. https://www.panhellenicpost.com/archives/34574

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος, Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον π. πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στεφ. Ταμβάκη.