Νέο ρεκόρ εργαζομένων στη Γερμανία το 2012

Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι ζουν στη Γερμανία και εργάζονται έφθασε το 2012 σε νέο επίπεδο-ρεκόρ, για έκτο συνεχές έτος, ενώ παράλληλα σημειώθηκε υποχώρηση του αριθμού των ανέργων, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας, επικαλούμενη προκαταρκτικά δεδομένα.
«Κατά την διάρκεια του έτους 2012 (. . .) περίπου 41,5 εκατ. κάτοικοι της Γερμανίας διέθεταν εργασία, δηλαδή 416.000 [ή 1%] περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά», ανέφερε η Destatis σε ανακοίνωσή της.
Η υπηρεσία σημείωσε πάντως πως παρά το ότι πρόκειται για νέο ρεκόρ, η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων (μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών-αυτοαπασχολούμενων κ.ά.) ήταν λιγότερο ταχεία το 2012 εν σχέσει με το 2011, λόγω της δυσκολότερης οικονομικής συγκυρίας.
Επικαλούμενη αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα η Destatis ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των ανέργων συρρικνώθηκε κατά 162.000 το 2012 ήτοι στο 6,5%, που σημαίνει ότι φθάνουν τα 2,34 εκατ. ανθρώπους.
Αν και παραμένει ιδιαίτερα ρωμαλέα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην αγορά εργασίας της Γερμανίας καταγράφονται παρ’ όλ’ αυτά το τελευταίο διάστημα ορισμένες ενδείξεις επιδείνωσης.
Σύμφωνα με την υπηρεσία για την απασχόληση, το συνολικό ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε το Νοέμβριο στο 6,5%, όμως βάσει των εποχικά διορθωμένων στοιχείων, τα οποία είναι ακριβέστερα, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5.000 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.
Τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο πρόκειται να δημοσιευτούν από την υπηρεσία για την απασχόληση αύριο.

Nooz.gr