Υπέβαλε παραίτηση από το ΤΑΙΠΕΔ η Ελένη Παπακωνσταντίνου

Την αποδοχή της παραίτησής της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (TAIΠΕΔ) ζητεί με επιστολή της η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού, το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.Η κυρία Παπακωνσταντίνου σημειώνει πως τα χρήματα στο λογαριασμό που διατηρεί στην τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων.
Διαψιφισμοί
Στο μεταξύ,  νέοι διαξιφισμοί σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιχειρεί να κατευθύνει «την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση», και τον κ. Κεδίκογλου να αντιτείνει πως ο «εκνευρισμός» της Κουμουνδούρου, οδηγεί «σε πλήρη ισοπέδωση στοιχειωδών κανόνων δικαίου».Η πρώτη βολήτης σημερινής αντιπαράθεσης εκτοξεύθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέκρινε τον «περιορισμό της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του [πρώην υπουργού Οικονομικών] κ. Παπακωνσταντίνου», σημειώνοντας πως ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, «παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα».«Ο περιορισμός της έρευνας […] αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση, καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, αντεπιτιθέμενη παράλληλα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο, με «έναν ένοχο πανικό», αποδίδει «ανυπόστατες διαρροές-κατηγορίες» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Λιτή αλλά σκληρή απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντας ως «αναμενόμενο» τον «εκνευρισμό» του ΣΥΡΙΖΑ για την «καθυστερημένη αντίδρασή του στην ενδεδειγμένη κοινοβουλευτική αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ».

«Δεν επιτρέπεται, όμως, ο εκνευρισμός να οδηγεί σε πλήρη ισοπέδωση στοιχειωδών κανόνων δικαίου. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του», συμπληρώνει ο κ. Κεδίκογλου.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε νέο σχόλιο από την Κουμουνδούρου, η οποία σημειώνει:

«Αυτό που δεν έχει όρια είναι η διαχρονική αλληλεγγύη των μνημονιακών εταίρων στη συγκάλυψη της διαφθοράς».

Πηγή: Skai.gr
*Φτωτογραφία πρώτης σελίδος ο εκπρόσωπος τηε Κυβέρνησης  κ. Σίμος Κεδίκογλου