Το ελληνοαμερικανικό λόμπυ παλεύει να μην δοθούν φρεγάτες στη Τουρκία

Συνεχίζει το ελληνοαμερικανικό λόμπι στις ΗΠΑ τον αγώνα ενημέρωσης για να αποτραπεί η δωρεάν παραχώρηση  των 2 μεταχειρισμένων φρεγατών Perry  στην Τουρκία παρά την πρώτη έγκριση  από το Κογκρέσο η χορηγία φρεγατών του αμερικανικού στόλου που είναι εξοπλισμένες με κατευθυνόμενους πυραύλους.
Η τροπολογία (HR 6649) δίνει την δυνατότητα στον πρόεδρο Ομπάμα να χορηγήσει τις δύο φρεγάτες  USS Halyburton (FFG-40) και  USS Thach (FFG-43) στην Τουρκία.Για να ενεργοποιηθεί όμως η τροπολογία πρέπει να εγκριθεί και από την Γερουσία.
Τι λέει το λόμπυ
”Αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα άλλο παράδειγμα προνομιακής μεταχείρισης  από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία όσον αφορά τις αμυντικές συναλλαγές άμυνα, παρά την  αυξημένη επιθετικότητα της Τουρκίας προς Κύπρο και το Ισραήλ και τίς συνεχιζόμενες εδαφικές διεκδικήσεις  της προς  την Ελλάδα” αναφέρει το κάλεσμα δράσης που καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να γράψουν στους αντιπροσώπους τους και να ζητήσουν – έστω και τώρα- να μην εγκρίνουν την παραχώρηση..
”Αν αυτό το νομοσχέδιο περάσει, η Τουρκία θα προσθέσει δύο αμερικανικής κατασκευής φρεγάτες των κατευθυνόμενων βλημάτων  στο οπλοστάσιό της : το USS HALYBURTON (FFG-40) και το USS Thach (FFG-43). Μέχρις ότου η Τουρκία να δεσμευτεί – συνεχίζει το κάλεσμα του ελληνοαμερικανικού λόμπι- σε μια πολιτική για την ειρήνη στην περιοχή και σταματήσει την  προκλητική συμπεριφορά της, η οποία οδηγεί σε αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να παρέχουν  προνομιακή μεταχείριση στην Τουρκία. Το HR 6649 δεν πρέπει να περάσει. Γράψτε στον αντιπρόσωπο σας  ώστε να καταψηφίσουμε αυτό το απερίσκεπτο νομοσχέδιο”, καταλήγει.

Πηγή: OnAlert.gr