«Αρχή κάλαντα κι αρχή του χρόνου Πάντα κάλαντα, πάντα του χρόνουΑρχή μήλον εν κι αρχή κυδών εν Αρχή βάλσαμον το μυριγμένον…»

 ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Αρχή κάλαντα κι αρχή του χρόνου Πάντα κάλαντα, πάντα του χρόνου
Αρχή μήλον εν κι αρχή κυδών εν Αρχή βάλσαμον το μυριγμένον…»
Παραμονή του νέου έτους και η χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων έψαλλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη, κ Κώστα Αγοραστό, στον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη και στην περιφερειακή διοίκηση Τρικάλων.
Λόγω του διττού χαρακτήρα του συλλόγου, ο οποίος εκπροσωπεί όλο το προσφυγικό στοιχείο των Τρικάλων, επιλέχθηκαν και παρουσιάστηκαν τόσο τα Ποντιακά κάλαντα του νέου έτους, όσο και η Μικρασιατική παραλλαγή της Αρτάκης.
Με αναμνηστική πλακέτα, γλυκά και το νέο ημερολόγιο της Περιφέρειας, ευχαρίστησε ο κύριος Αγοραστός τη χορωδία της Ευξείνου Λέσχης κι ανταπέδωσε στα δωρίσματα του Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.
Τον Δήμο Τρικκαίων επισκέφθηκε στη συνέχεια η χορωδία και συνάντησε τον Δήμαρχο κ Χρήστο Λάππα, στον οποίο και κατά πως η παράδοση αρμόζει, θύμισε τα κάλαντα.
«Η παράδοση είναι πέτρα που μπορεί να σε πάρει από κάτω κυλώντας μα και που πάνω της μπορείς να σταθείς και χρησιμοποιώντας της ως εφαλτήριο να πηδήσεις προς το μέλλον», τόνισε ο κύριος Λάππας για να συνεχίσει «έχω την εντύπωση από τη μέχρι τώρα δράση του συλλόγου σας πως ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, αυτών που ανεβαίνουν το βράχο και επάξια στέκονται πάνω σε αυτόν».
Στην αντιφώνηση της η πρόεδρος του συλλόγου κα Λένα Σαββίδου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την βοήθεια και θετική στάση του Δήμου Τρικκαίων προς το σύλλογο και για τη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία τους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                           Η Γραμματέας
Λενα Σαββίδου                                                   Νόπη Παπαδοπούλου
Κινητά επικοινωνίας: 6978670067 Παπαδοπούλου Νόπη (Γραμματέας)
                         6979085740 Σαββίδου Λένα (Πρόεδρος)