Αβραμόπουλος: Η Ομογένεια να συνδράμει πολλαπλά την Ελλάδα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

“H Αθήνα έχει τη βούληση και τη δυνατότητα να μην επιτρέψει στη λαϊκιστική ρητορική εσωτερικής κατανάλωσης να δηλητηριάσει τον διμερή και τον πολυμερή διάλογο”. Την καθαρή αυτή προιειδοποίηση απευθύνει προς την Άγκυρα, αλλά και προς τα Τίρανα, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλος, σε αποκλειστική του συνένετυξη που δημοσιεύεται στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης.

Αφορμή για την αναφορά εκ μέρους του κ. Αβραμόπουλου στις «κόκκινες γραμμές» της εξωτερικής μας πολιτικής, οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ότι δήθεν η Ελλάδα «πουλάει τα νησιά της» αλλά και του Αλβανού Πρωθυπουργού Σάλι Μπερίσα περί «μεγάλης Αλβανίας».

Κατά τα λοιπά, στη συνένετυξή του ο Υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην ψήφο των Αποιδήμων Ελλήνων, επισημαίνει: «Είναι πεποίθησή μου ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερο λόγο και ρόλο στον Οικουμενικό Ελληνισμό, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάει η πατρίδα μας. Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει την απαραίτητη προεργασία και ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα επιτύχουμε την απαραίτητη συναίνεση για να κάνουμε πραγματικότητα την ψήφο των ομογενών. Είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους Ελληνες, μέσα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Ενα θέμα που πρέπει να μας βρει ενωμένους».

Τέλος, στην ίδια πάντα αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ε.Κ.» ο κ. Αβραμόπουλος ζητά από την ομογένεια «… να συνδράμει πολλαπλά την Ελλάδα: Να αλλάξει επικοινωνιακά την εικόνα της χώρας μας προς θετική κατεύθυνση και να γίνει άτυπος προωθητής επενδύσεων και τουριστών. Να καταστήσει σαφές στην αμερικανική πολιτική ελίτ και την κοινή γνώμη ότι, σε μια εποχή πρωτοφανών κλυδωνισμών και αβεβαιότητας, η Ελλάδα είναι για τις ΗΠΑ ένα από τα πιο σταθερά σημεία αναφοράς στη διατλαντική σχέση».