Ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά – Σαμαράς, “θα τα καταφέρουμε”- VIDEO

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την αισιοδοξία του ότι “με τη βοήθεια του Θεού, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα των Ελλήνων, που ήταν πάντα τα εφόδιά τους για προκοπή και ευημερία, θα τα καταφέρουμε και πάλι”, εξέφρασε χθες από το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, όπως αποκάλεσε το λιμάνι του Πειραιά, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας “μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας”, αμέσως μετά την Τελετή Αγιασμού των Υδάτων από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ.Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ παρέστησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργοί, ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Μιχαλολιάκος, τοπικοί βουλευτές και άλλοι επίσημοι.

Τον Σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ένα από τα δώδεκα μέλη της Ενωσης Ελλήνων Βατραχανθρώπων που έπεσαν στα νερά του λιμανιού και ενώ τα σημαιοστολισμένα πολεμικά πλοία “Ευρώπη” και “Καλυψώ” απέδιδαν τιμές. Όλα τα εμπορικά πλοία που την ώρα της ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα ευρίσκοντο μέσα στο λιμάνι, σφύριζαν συνεχώς ενώ δύο Πυροσβετικά πλοία με τις μάνικές τους δημιουργούσαν αψίδες νερού στον ουρανό, πάνω από το χώρο της Τελετής.

Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε τους Πειραιώτες να κατακλύσουν τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και, στη συνέχεια, την προβλήτα στην ακτή Μιαούλη όπου έλαβε χώρα η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Δεν έλειψαν και κάποιες λίγες φωνές αποδοκιμασίας από ελάχιστους συγκεντρωμένους.

 
VIDEO