Δέκα Τούρκοι αξιωματικοί συνελήφθησαν αιχμάλωτοι στην Συρία

Επιβεβαιώνεται και από τουρκικής πλευράς ότι συνελήφθησαν Τούρκοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων στην Συρία και η σύλληψή τους αναμένεται να προκαλέσει θύελλα. Όπως είχε μεταδώσει πρώτο στην Ελλάδα το defencenet.gr οι Τούρκοι συνελήφθησαν ενώ εκτελούσαν απόστολή στοχοποίησης του αεροδρομίου του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τον Μετίν Λουτφί Μπαϊντάρ του κόμματος CHP, οι Τούρκοι αξιωματικοί και αξιωματούχοι της ΜΙΤ που συνελήφθησαν είναι οι: Σμηναγός Γιασίν Κ., υποσμηναγοί Σιναν Τ. , Φουάτ Γ. , Μουσταφά Χ,  και οι υπολοχαγοί Χασάν Γ. ,Ταρίκ Τ., Ιμπραήμ Μ., Γιουσούφ Τ., Μουράτ Γ., και Χαρούν Μ. Δηλαδή συνολικά είναι δέκα οι συλληφθέντες αντί των αρχικά τεσσάρων αξιωματικών της Αεροπορίας που είχε διαρρεύσει ότι είχαν συλληφθεί.

Όπως είχε μεταδώσει στις 31 Δεκρμβρίου το defencenet.gr, οι τέσσερις pr;vtoi συνελήφθησαν τη νύχτα της 31 ης Δεκεμβρίου από μονάδα προστασίας του αεροδρομίου ενώ είχαν πλησιάσει την περίμετρο, προφανώς εκτελώντας αποστολές στοχοποίησης.

Την είδηση μετ;edvse και η συριακή εφημερίδα Αλ Βατάν όπως επίσης και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, καθώς και το Voice of Russia.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με δηλώσεις στους στη Χουριέτ δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία, αλλά φαίνεται ότι οι Τούρκοι την … “πάτησαν” όπως και με το μαχητικό-αναγνωριστικό RF-4E που καταρρίφθηκε στις 22 Ιουνίου και διέψευδαν ότι είχε καταρριφθει.

Οι Τούρκοι είχαν ενταχθεί  σε ειδική ομάδα ισλαμιστών ανταρτών, η οποία είχε αναλάβει να καταστρέψει το αεροδρόμιο του Χαλεπίου ή τουλάχιστον να το απενεργοποιήσει ώστε να μην είναι δυνατή η χρήση του από την συριακή Αεροπορία.

Η συριακή Αεροπορία είναι ο κρίσιμος παράγων που μέχρι στιγμής κάνει την διαφορά της μάχης υπέρ του καθεστώτος, και μέχρι τώρα έχει είτε αποτρέψει ήττες κυβερνητικών είτε έχει βοηθήσει τα μέγιστα στις επιτυχίες του συριακου στρατού, και για αυτό το λόγο οι βάσεις τους αποτελούν κύριο στόχο των ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων.

Η διαρροή των ονομάτων και των βαθμών των συλληφθέντων δεν αφήνει πολλά περιθώρια άρνησης, πλέον, στις τουρκικές αρχές…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr