Δώρο Μπουμσόνγκ (Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-2)

Τα παιδικά λάθη του Μπουμσόνγκ δεν άφησε  ανεκμετάλλευτα ο Βασιλείου. Με δύο γκολ του νεαρού επιθετικού (38΄, 75΄) από τα  δώρα του Γάλλου αμυντικού, ο Λεβαδειακός επικράτησε 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκας. Οι  γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Τοτσέ στο 12΄.
Ο Παναθηναϊκός  ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πέτυχε ένα γρήγορο γκολ κι έχασε  σπουδαίες ευκαιρίες στη συνέχεια, ωστόσο, «πλήρωσε» με τον πιο οδυνηρό τρόπο τα  λάθη του Μπουμσόνγκ, που μπήκε…από το παράθυρο στην αποστολή, λόγω του  ξαφνικού αποκλεισμού του Λουκά Βύντρα. Ο Λεβαδειακός που δεν είχε φανεί στον  αγωνιστικό χώρο όχι μόνο έφτασε στην ισοφάριση, αλλά έφυγε νικητής για πρώτη  φορά στην ιστορία του σε εκτός έδρας ματς με το «τριφύλλι».
Οι  γηπεδούχοι ήταν επιθετικοί από το ξεκίνημα του ματς και στο 12΄ από σέντρα του  Βιτόλο και λάθος έξοδο του Κυριακίδη, ο Τοτσέ σε κενό τέρμα δεν είχε κανένα  πρόβλημα να πετύχει το 6ο εφετινό του γκολ (1-0). Στο 17΄ από μπαλιά του  Κουίνσι, ο Τοτσέ ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Κυριακίδη, ωστόσο, ο Μουλόπουλος  του «πήρε τη μπουκιά από το στόμα», ενώ στο 32΄ ο Ζέκα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά καθυστέρησε και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των Βοιωτών. Από το τραγικό λάθος  γύρισμα του Μπουμσόνγκ προς τον Καρνέζη, ο Βασιλείου που ακολουθούσε την φάση  πλάσαρε ιδανικά τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και στο 38΄ έγινε το 1-1.
Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός μπήκε  και πάλι δυνατά και στο 55΄ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σισοκό, ο οποίος από  το σημείο του πέναλτι αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα μόλις  άουτ. Μεγάλη επέμβαση του Κυριακίδη στο 70΄ σε φάουλ του Τοτσέ για να έρθει στο 75ο λεπτό ένα νέο ολέθριο λάθος του Μπουμσόνγκ, πήρε τη μπάλα ο Ακόστα και με  ασίστ έδωσε την ευκαιρία στο Βασιλείου να κάνει το 2-1.
Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: Νουλόπουλος, Βασιλείου, Μεντί, Κουτσόπουλος
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χουάν Ρότσα): Καρνέζης, Σισοκό, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Μαυρίας (74΄ Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Ζέκα, Σπυρόπουλος, Κουίνσι (85΄ Φορναρόλι)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Μάρτινς, Πόι (72΄ Ακόστα), Βασιλείου (88΄ Κουτσόπουλος), Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας, Μεντί, Ρομέου (46΄  Μαχαίρας)

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/220930/doro-boumsong-panathinaikos-levadeiakos-1-2/#ixzz2H9hok4Rf Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook