Βρέθηκε “θησαυρός” σε κρύπτη στο δημαρχείο Πειραιά

Έπιπλα και σπάνια αντικείμενα, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ανήκαν στον μεγάλο δωρητή του Πειραιά, Κρίτωνα Δηλαβέρη και τα οποία είχαν περάσει στην ιδιοκτησία του δήμου, ανακαλύφθηκαν τυχαία σε μια «κρύπτη» στο 8ο όροφο του δημαρχείου της πόλης. Τα αντικείμενα, ήδη καταγραφήκαν και φωτογραφήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία.

Ο Κρίτων Δηλαβέρης που γεννήθηκε στον Πειραιά το 1894 και πέθανε το 1972, ήταν βιομήχανος-πολιτευτής και δώρισε όλη την περιουσία του στον δήμο. Εξελέγη βουλευτής Πειραιά τα χρόνια 1935, 1936, 1946, ενώ είχε παντρευτεί την Αθηνά, αδελφή της ηθοποιού Κατίνας Παξινού.
Πρόσφατα, σε δημοπρασία από το δήμο Πειραιά στο Βεάκειο Θέατρο, πουλήθηκε το αυτοκίνητό του μάρκας Mercedes 300 SL Roadster, μοντέλο του 1960 σε Γερμανό επιχειρηματία έναντι του ποσού των 400.000 ευρώ και τα χρήματα διατέθηκαν για την ανάπλαση του πάρκου Δηλαβέρη.
«Θα αναδείξουμε, όπως αναδεικνύουμε όλους τους μικρούς και μεγάλους “θησαυρούς” της πόλης μας. Το οφείλουμε στην μνήμη του μεγάλου μας δωρητή, το οφείλουμε στην ιστορική συνέχεια της πόλης μας» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, μόλις πληροφορήθηκε την ύπαρξη της «κρύπτης», στην οποία ήταν τα έπιπλα και τα αντικείμενα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ