Έρευνα σε βάρος εταιρείας για «διαρροή» φορολογικών δεδομένων πολιτών και επιχειρήσεων

 

Για ακόμη μία φορά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίζονται και έγγραφα που παραπέμπουν σε αντίστοιχα που έχουν διαρρεύσει από το Υπουργείο Οικονομικών.
Η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, επεξεργαζόταν και εμπορευόταν ψηφιακά αρχεία με τα προσωπικά φορολογικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων. Ήταν ταξινομημένα ανά εμπορικό ενδιαφέρον που παρουσίαζαν για συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους.
Χαρακτηριστικά αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας αναφέρουν πως εντόπισαν ένα ολόκληρο δωμάτιο γεμάτο με… servers, μέσω των οποίων φαίνεται πως γινόταν η επεξεργασία και αποθήκευση των φορολογικών στοιχείων. Οι αστυνομικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να ενημερώσουν για τον όγκο των ψηφιακών αρχείων και συνολικά τον αριθμό των φορολογικών στοιχείων, πολιτών και επιχειρήσεων. Μια περίπτωση ανάλογη με αυτή που εξιχνιάστηκε πριν από δύο μήνες, μετά τη σύλληψη ενός 36χρονου, ο οποίος ταξινομούσε και στη συνέχεια έσπρωχνε στη «μαύρη αγορά» φορολογικά αρχεία που είχαν διαρρεύσει από το υπουργείο Οικονομικών.