Η Ιαπωνία αγοράζει ομόλογα του ευρωπαϊκού Μηχανισμού

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Ασο δήλωσε ότι το Τόκιο θα αγοράσει ομόλογα που θα εκδώσει ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της ευρωζώνης (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) για να συμβάλει στην σταθεροποίηση της ζώνης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τάρο Ασο δήλωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογα σήμερα για πρώτη φορά από τη σύστασή του τον Οκτώβριο.

“Η σταθερότητα της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη συμβάλλει στη σταθεροποίηση των νομισμάτων, περιλαμβανομένου του γεν“, δήλωσε ο Ασο.

“Με αυτήν την οπτική και με βάση τις περαιτέρω προσπάθειες της Ευρώπης για οικονομική σταθερότητα, η Ιαπωνία θα αγοράζει μέρος των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε τακτική βάση χρησιμοποιώντας συναλλαγματικά αποθέματα”, πρόσθεσε ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών.

Αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εκδώσει εντός της ημέρας ομόλογα τρίμηνης διάρκειας συνολικής αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι η Ιαπωνία θα αποφασίσει εάν θα αγοράσει μέρος αυτών χρησιμοποιώντας τα συναλλαγματικά της αποθέματα, αφού εξετάσει τους όρους έκδοσης.

Η Ιαπωνία έχει μέχρι στιγμής αγοράσει ομόλογα αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν εκδοθεί από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αντιπροσωπεύουν το 6,7% των ομολόγων που είχαν εκδοθεί από το Ταμείο μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

 

nooz.gr