Άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Παιδείας σε παρέμβαση Σαραντοπούλου για εκπαιδευτικούς σε Ιταλία και Αίγυπτο

Ολγα Σαραντοπουλου
GRIECHISCHE GESELLSCHAFT IN ÖSTERREICH

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

 Άμεση και θετική ήταν η ανταπόκριση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων,Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κ.Αρβανιτόπουλου στο αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας, Τρινακρία για την απόσπαση εκπαιδευτικού για την εκμάθηση των Ελληνικών.

Με επιστολή-παρέμβαση προς τον αρμόδιο υπουργό της 31 Δεκεμβρίου 2012, η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, τ.Γραμματέας ΣΑΕ, (φωτογραφία) Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας, , εξέφρασε την στήριξή του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στο αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της, η εξασφάλιση της παραμονής ενός Έλληνα εκπαιδευτικού, θα διασφαλίσει και την προώθηση μιας σημαντικής συμφωνίας με το Λύκειο Γλωσσολογίας και Επιστημών «Ninni Casara” του Παλέρμο.Τα μέλη του  Λυκείου έχουν εισηγηθεί πέραν της διδασκαλίας της νέας Ελληνικής, την ίδρυση Ελληνικού Εργαστηρίου. Σκοπός η εμβάθυνση των μαθητών σε θέματα σχετικά με τα ήθη, έθιμα τις παραδόσεις καθώς επίσης με στοιχεία χορού και μουσικής.

Η πρόταση αυτή έχει γίνει αποδεκτή και από όλα τα Κλασσικά Λύκεια «G. Meli» και  “G.Garibaldi”.

Η κα Σαραντοπούλου ζήτησε επίσης από τον κ. Αρβανιτόπουλο όπως επιληφθεί την πλήρωση παρόμοιων ελλείψεων και σε άλλες ιστορικές κοινοτήτες, όπως της Αλεξανδρείας και του Καίρου. Ενώ έκανε έκκληση προς την Ελληνική Κυβέρνηση να στηρίξει με κάθε μέσο την Παιδεία των Ομογενών μας, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς σε ολόκληρο τον κόσμο.