Google: Κλειδί USΒ αντικαθιστά τα passwords

 

Στοίχημα με τον εαυτό τους έχουν βάλει οι  ερευνητές της αμερικανικής Google να εξαφανίσουν τους πολλαπλούς κωδικούς  που κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη.

Για το λόγο αυτό, βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά  στην υλοποίηση του οράματος τους με την ανάπτυξη μίας κρυπτογραφημένης  συσκευής.

Σε μία έρευνα που θα δημοσιευτεί αυτό το μήνα, δύο ειδικοί ασφαλείας της εταιρείας αναφέρουν ότι οι συμβατικοί κωδικοί δεν  επαρκούν για να εγγυηθούν την ασφάλειά μας.

Όπως αναφέρει το Wired, η Google οραματίζεται  ένα μικροσκοπικό κλειδί USΒ που θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται στους  διάφορους λογαριασμούς τους γρήγορα και απλά.

Για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει και  οι περισσότεροι ιστότοποι του Διαδικτύου να αποδεχτούν το πρωτόκολλα ασφαλείας  της Google, ώστε να μπορούν οι χρήστες να το εκμεταλλεύονται.

Μπορεί η χρήση μίας μικροσκοπικής συσκευής να  διευκολύνει κάποιον χρήστη που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τον καταιγισμό των  πληροφοριών, αλλά πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί καθώς σε περίπτωση κλοπής του  κωδικοποιημένου δαχτυλιδιού, ρολογιού ή smartphone, οι συνέπειες ενδέχεται να  είναι καταστροφικές για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.