Ευχάριστες εκπλήξεις αναμένουν τους επισκέπτες στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Με στόχο τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας και «ακούγοντας» τους επιβάτες μέσα από την έρευνα ικανοποίησης που διεξάγει σε καθημερινή βάση, o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υλοποίησε μία σειρά από αισθητικές και λειτουργικές αναβαθμίσεις χώρων και υποδομών, σε συνδυασμό με καινοτόμες υπηρεσίες. Αξιοποιώντας το υψηλό τεχνολογικό προφίλ του ΔΑΑ, οι νέοι χώροι και οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες προσφέρουν στους επιβάτες ακόμα πιο σύγχρονη, εύκολη και φιλική εξυπηρέτηση σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον. Δυναμική πληροφόρηση, μοντέρνος σχεδιασμός, περισσότερες όψεις της Αθήνας και του κόσμου, αλλάζουν την εμπειρία του ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο.

Bus_Gate_1s Info_2sΝέο Κεντρικό Σημείο Πληροφοριών

Υιοθετώντας σύγχρονη αισθητική αλλά και μια αναβαθμισμένη λειτουργική προσέγγιση, δημιουργήθηκε στο χώρο των αφίξεων το νέο Κεντρικό Σημείο Πληροφοριών, αντικαθιστώντας τα δύο μικρότερα που λειτουργούσαν στο χώρο. Στο νέο σημείο, στο κέντρο του επιπέδου των αφίξεων, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου υποδέχονται τους αφικνούμενους επιβάτες στην Αθήνα, παρέχοντας πληροφορίες και εξυπηρέτηση σε ένα άνετο, ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον.

Ανακαίνιση Αιθουσών Επιβίβασης (bus gates)

Η αισθητική και λειτουργική ανακαίνιση των αιθουσών επιβίβασης/αναχώρησης λεωφορείων για τις απομακρυσμένες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, δίνει μια νέα όψη  στους χώρους των bus gates του αεροδρομίου, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία του επιβάτη. Χρώματα, εντυπωσιακός φωτισμός και νέα στοιχεία σε ένα σύγχρονο σχεδιασμό – και παράλληλα «περισσότερη Αθήνα», τα πρόσωπα μιας ιστορικής και φιλόξενης πόλης, που προσκαλεί τον ταξιδιώτη.

«Ψηφιακοί Βοηθοί» αεροδρομίου

Με μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία, «ψηφιοποιημένοι» υπάλληλοι του αεροδρομίου σε φυσικό μέγεθος, υποδέχονται τους επιβάτες σε δύο στρατηγικά σημεία των αφίξεων, ενημερώνοντάς τους σε 24ωρη βάση με προ-βιντεοσκοπημένες χρηστικές πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει πολλές δυνατότητες ενημέρωσης μέσα από τη δυναμική διαμόρφωση του υλικού και της πληροφορίας, και αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά στο μέλλον ως προς το φάσμα των παρεχόμενων πληροφοριών.

«Νησί» Internet

Ο ΔΑΑ δημιούργησε στην περιοχή εντός Σένγκεν στις αναχωρήσεις, ένα «διαδικτυακό νησί», συγκεντρώνοντας για τους σύγχρονους ταξιδιώτες μία σειρά από  τεχνολογικές δυνατότητες σε ένα ελκυστικό διαδικτυακό περιβάλλον: το νέο «χοτ σποτ» προσφέρει στους επιβάτες υπηρεσίες όπως ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο, οθόνες πληροφοριών, δωρεάν πρόσβαση σε υπολογιστές, ειδικά σχεδιασμένες θέσεις για φορητούς υπολογιστές καθώς και δυνατότητα φόρτισης κινητού τηλεφώνου. Η δημιουργία ενός δεύτερου «διαδικτυακού νησιού» αναμένεται να ακολουθήσει στο μέλλον, στο χώρο των αφίξεων.