Γκάφα του Τσίπρα πυροδοτεί πολιτική αντιπαράθεση

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με μία ειρωνική ανακοίνωση θέλησε η ΝΔ να εκμεταλλευτεί τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από τις ΗΠΑ σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Δηλώσεις τις οποίες, στην Αθήνα, το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να “διορθώσει” στην επίσημη ανακοίνωση ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ωστόσο η ενέργεια αυτή της Κουμουνδούρου πέτυχε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Εξέθεσε τον κ. Τσίπρα, έδωσε όπλα στο οπλοστάσιο της ΝΔ και γιγάντωσε το όλο ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Τσίπρα μεταδόθηκαν από την τηλεόραση γεγονός που κατέστησε όλους τους τηλεθεατές αυτήκοοους μάρτυρες των όσων είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίμαχο σημείο η αναφορά του στον ιδιωτικό τομέα και “η κατάργηση”, όπως είπε, του 13ου και 14ου μισθού για το οποίο -πρόσθεσε- δεν πίεσε την ελληνική κυβέρνηση το ΔΝΤ. Ωστόσο κάθε ένας γνωρίζει ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν καταργηθεί…

Πρώτη αντέδρασε η ΝΔ μιλώντας για πρωτοφανή γκάφα και εγκαλώντας τον κ. Τσίπρα ότι δεν γνωρίζει πως οι δύο έχτρα “μισθοί” δεν έχουν κοπεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Μπροστά στο σάλο που ξεσηκώθηκε, η Κουμουνδούρου (;) αποφάσισε να προσθέσει τη λέξη “δημόσιο”, γεγονός που άλλαζε άρδην το νόημα και συγκάλυπτε την γκάφα του κ. Τσίπρα. Έτσι, στην επίσημη ανακοίνωση και εις πείσμα του βίντεο, πρόσθεσαν τη λέξη αυτή στα “λεχθέντα” υπό του κ. Τσίπρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ με δηκτικό τρόπο αναφέρεται: «Ευθύ χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας αποτελεί η σκοταδιστική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να παραχαράξει τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο ΔΝΤ, προφανώς από πλημμελή ενημέρωση και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, δήλωσε επί λέξει: “Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, του 13ου και 14ου μισθού, συγκεκριμένα, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις πρώτον έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ο μισθό, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους”.

Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ για να «μαζέψει» τη γκάφα του προέδρου του, ο οποίος θέτει θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που δεν υπάρχει, προχώρησε, με επίσημο δελτίο τύπου της Κουμουνδούρου, στη σταλινικού τύπου παραχάραξη των δηλώσεών του, μετατρέποντάς τες ως εξής:

“Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ, η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκρυβαν στα συρτάρια, τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους. Επίσης, τους κάνανε το χατίρι να κόβουν τον 13ο και τον 14ο μισθό στο δημόσιο, προκειμένου να μειώσουν και τα έξοδά τους”.

Η πρωτόγνωρη πλαστογραφία των δηλώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ίδιο του το κόμμα, αφήνει έκθετο τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνους που μετέδωσαν τις παραποιημένες του δηλώσεις.

1.Οφείλουν άμεσα τα κόμματα να τοποθετηθούν αν συμφωνούν με τέτοιου είδους πρακτικές.

2.Οφείλει ο κατά τα άλλα λαλίστατος εγκέφαλος της παραχάραξης κ. Σκουρλέτης να απολογηθεί στην κοινή γνώμη για την απαράδεκτη και προβοκατόρικη αυτή ενέργεια.

3.Οφείλει ο επίσης λαλίστατος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμης να καταδικάσει, τουλάχιστον, τη σκοταδιστική διασπορά ψευδών ειδήσεων από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

4.Οφείλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εάν ήταν ενήμερος για την απροκάλυπτη πλαστογραφία των δηλώσεών του από συνεργάτες του». Aπό την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρει ότι “οι ανακοινώσεις των σύγχρονων Γκέμπελς είναι ανάξιες κάθε σοβαρού σχολιασμού. Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο συνεχώς πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις. Ας μην παίζουν, όμως, άλλο και με τη νοημοσύνη μας”.

Τέλος, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εδίδετο η “εξήγση” ότι η λέξη “δημόσιο” προστέθηκε για να γίνει κατανοητό τι εννοούσε ο Πρόεδρος!

Αργότερα, στη “συζήτηση μπήκε και το ΠΑΣΟΚ, με επίθεση κατά του Τσίπρα:

“Πέρα από τη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ περί … περικοπής 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό  τομέα (!), η ουσία είναι ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δικαιολογήσει το  ΔΝΤ και να κατηγορήσει τη χώρα του”, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ. “Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με στελέχη του ΔΝΤ  στην Ουάσιγκτον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά φταίνε οι ελληνικές  κυβερνήσεις για τις εισοδηματικές περικοπές τις οποίες έκαναν όχι γιατί  το αξίωσαν οι θεσμικοί δανειστές της χώρας, αλλά γιατί από ταξικό μίσος  ήθελαν να βαθύνουν την ύφεση και την ανεργία και να τροφοδοτήσουν την  κοινωνική δυσαρέσκεια!!! Αν όντως αυτό κατάλαβε ο κ. Τσίπρας, τότε είναι παντελώς ακατάλληλος για σοβαρές διεθνείς επαφές. Αν  χρησιμοποιεί διεθνείς επαφές ως πρόσχημα για φτηνές αντιπολιτευτικές  δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης, τότε δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία που  έχει η στήριξη μιας ενιαίας εθνικής γραμμής σε τέτοιου είδους επαφές”, σημειώνει η Ιπποκράτους στην ανακοίνωσή της.