Χρυσαυγίτες σε ομιλία Τσίπρα στην Νέα Υόρκη;

Τέσσερα άτομα που φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν.  Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Θανάση Τσίτσα, τα τέσσερα άτομα είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή της Αστόρια.

Την παρουσία τους είχαν εντοπίσει  εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, o οποίος ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στις ΗΠΑ.

Ωστόσο ερωτηματικά δημιουργούνται από το γεγονός, πως το όλο επεισόδιο δεν υπέπεσε στην αντίληψη  του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δημοσιευμα, ο οποίος ενημερώθηκε εκ των υστέρων και δεν θέλησε να το σχολιάσει

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, αρχικά τα φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής  προσπάθησαν να θέσουν ερωτήσεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν θα το κατάφερναν, γιατί η εκδήλωση πλησίαζε προς το τέλος, Κινήθηκαν προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις.

Η ασφάλεια του Πανεπιστήμιου επενέβη και  τους απομάκρυνε  από την αίθουσα. Οι ομογενείς κατά την έξοδό τους καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκαν με υποτιμητικό τρόπο στους μετανάστες.

Κατά τα λοιπά,  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο απολογισμός που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός.
Σε μια από τις τελευταίες ομιλίες του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στα αγγλικά. Και η βελτίωσή του, ήταν εμφανής!
Επανέλαβε ότι ο μνημόνιο είναι νεκρό και πως όταν τον ρωτούν αν μπορεί να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ να αλλάξει πολιτική, εκείνος απαντά: Δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω. Εξάλλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε πως «για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε», ενώ εκτίμησε πως η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε στις ΗΠΑ «ανοιχτά αυτιά» που άκουσαν την εναλλακτική της πρόταση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το ταξίδι του στις ΗΠΑ με ομιλία, το πρωί του Σαββάτου στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
“Η τρόικα μας προτείνει να γίνουμε στρουθοκάμηλοι, να βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο” είπε και επανέλαβε ότι “έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει. Για να βγει αυτό το πρόγραμμα πρέπει να σταματήσουν οι νόμοι της φυσικής. Μέχρι τότε, θα κάνουμε υπομονή; Η απάντηση είναι: μέχρι να γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία, γιατί το πρόβλημα είναι η κ. Μέρκελ που δεν αποδέχεται ότι με ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα σωθεί ο λαός”.
Ζήτησε αποπληρωμή του εναπομείναντος χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Γερμανία το 1953, αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, για μια συνολική ευρωπαϊκή λύση διαγραφής μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου και κατάργηση των μνημονιακών νόμων, προκειμένου «να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».
Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε: “Η Ελλάδα έχει ιδιομορφίες λόγω γεωγραφικής θέσης. Είναι πηγή εισόδου από δυο ηπείρους. Η Ελλάδα έχει γίνει σαν αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. Η Χρυσή Αυγή διευρύνει την προπαγάνδα και τα ρατσιστικά συνθήματά της. Πρέπει να πείσουμε όμως τον κόσμο ποια είναι η πραγματική αιτία των προβλημάτων. Δεν είναι εύκολη δουλειά όταν το πρόβλημα σε ξεπερνά”.