«Βυθίζεται» ο Μύτικας στην Πρέβεζα!

 

Τραγική έφτασε να είναι σήμερα η κατάσταση στον Μύτικα της Πρέβεζας. Οι συνεχιζόμενες καθιζήσεις του εδάφους στον δρόμο που οδηγεί στην ακτή του Μονολιθίου αλλά και στο λιμανάκι του χωριού τον καθιστούν πλέον επικίνδυνο ακόμα και για τους πεζούς.
Ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν φρόντισε να λυθεί αδιαφορώντας για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Η φύση είχε στείλει πριν 5 χρόνια περίπου τα μηνύματά της αλλά κανείς δεν τα άκουσε και μπαλώθηκαν τότε τα πρώτα προβλήματα.
Για να έρθουμε στο σήμερα. Μετά τις νεροποντές των τελευταίων ημερών χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου την προηγούμενη εβδομάδα με την καθίζηση ενός μέρους του δρόμου και την αποκοπή ενός τοιχίου που υπάρχει.
Μέσα στην εβδομάδα το σημείο επισκέφθηκαν κλιμάκια της περιφέρειας, μηχανικοί, αλλά και από το ΙΓΜΕ προκειμένου να γνωματεύσουν και να αξιολογήσουν την κατάσταση.
Ιδιαίτερα ανήσυχοι πάντως εμφανίζονται οι κάτοικοι του χωριού και κυρίως όσοι μένουν κοντά στο σημείο αφού, όπως είπαν οι ίδιοι φοβούνται μήπως υπάρξει και άλλη καθίζηση και το τοιχίο που κρατάει τον κεντρικό δρόμο δεν αντέξει ούτε αυτό.
Πάντως το έδαφος πάνω στο οποίο βρίσκεται ένα ημιτελές σπίτι, προκάτ, έχει υποχωρήσει με ένα μέρος του σπιτιού να βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Ντίτσος Νίκος, τόνισε στο pamepreveza.gr, ότι όλες οι ελπίδες του χωριού στρέφονται προς την περιφέρεια η οποία θα πρέπει να εγκρίνει οικονομικά κονδύλια για την αποκατάσταση και την μόνιμη λύση του προβλήματος ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου σε λίγους μήνες μιας και το χωριό παρουσιάζει αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι.

Σχετικές φωτογραφίες:

imitikas8.jpgimitikas7.jpgimitikas16.jpgimitikas18.jpgimitikas13.jpgimitikas12.jpgimitikas11.jpgrmitikas7.jpg

Πηγή: Newpost.gr