Χωρίς “Mea coulpa” η αυτοκριτική Παπανδρέου

Τις  ”μεταμέλειές” και μια ”επιτυχία” του κατά την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα   εκμυστηρεύεται στην τουρκική εφημερίδα  Milliyet  ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ Γιώργος Παπανδρέου που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και είχε συνάντηση 40 λεπτών με τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ Τ.  Ερντογάν
Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου – που πήγε στην Πόλη  ως προσκεκλημένος του Global Relations Forum – παρουσιάζεται στην α΄ πρώτη σελίδα με τον τίτλο « Οι μεταμέλειες του Γιώργου» .
Στην πρώτη σελίδα η συνεργάτιδα της εφημερίδας κ. Γκιουλσίν Χαρμάν επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην διάρκεια της πρωθυπουργία του που πέρασε με τον αγώνα για την οικονομική κρίση, είπε « Η μεγαλύτερη επιτυχία μας ήταν η παρεμπόδιση του να περιέλθουμε σε κατάσταση που δεν θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε τα χρέη μας. Οι μεγαλύτερες μεταμέλειές μου δε, είναι το γεγονός ότι οι εργάτες, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι κατέβαλαν βαρύ αντίτιμο». Αίσθησ δε προκαλεί και η επισήμανσή του ‘οτι ”όταν ήμουν πρωθυπουργός, επέμενα στην ΕΕ να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όμως πολλοί λίγοι άνθρωποι με άκουσαν. Η μοναδική απάντηση που έπαιρνα ήταν ¨Περικοπές, περικοπές, περικοπές. Τώρα πλέον ακόμα και το ΔΝΤ υπολογίζει την ανάπτυξη”.
Η εφημερίδα αναφέρει εισαγωγικά ότι  ο κ. Γιώργος Παπανδρέου που τώρα ο  είναι βουλευτής, βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον της χώρας του και πιστεύει ότι ξεπεράστηκε η πιο δύσκολη περίοδος.
Ο κ Παπανδρέου, σημειώνει η εφημερίδα, είναι ενεργός στην παγκόσμια πολιτική ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.