Εκλογές ζητάει ο Τσίπρας

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνουν εκλογές πριν από τις γερμανικές εκλογές,-που θα γίνουν το Σεπτέμβριο- για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, θα διεκδικήσει βιώσιμη λύση για τη χώρα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη ΝΕΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβομάδες ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης , υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν αλλαγή των νόμων για να ζούν με αξιοπρέπεια και έκανε λόγο για αδικίες που διαλύουν την κοινωνία και πρόσθεσε ότι μέσα από ένα σχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανακκινήσει την οικονομία. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα σταθεί αρωγός στους εργαζόμενους .
Σε ερώτηση για τη βία και τη θεωρία των άκρων, είναι μιά επικίνδυνη και ανόητη θεωρία γιατί στην πραγματιότητα ανακινεί έναν διχασμό στο λαό. Δεν είναι δυνατό μετά από τόσα χρόνια μεταπολίτευσης να έρχονται καποιοι σύμβουλοι Σαμαρά να τον ωθούνς ε αυτό τον ολισθηρό δρόμο. Ανόητη γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύσει το πραγματικό άκρο.
Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ , ο κ. Τσίπρας είπε οτι δεν έχουμε πολιτική αντιπαράθεση αλλά καθημερινή προσπάθεια ενός επιτελείου, ακόμη καιθ με χαλκευμένο βίντεο να αναδεικνύει αυτά τα θέματα. Μπροστά στην πρεμούρα να αναδείξουν τη θεωρία των δύο άκρων, υπάρχει μόνο μιά εγληματική συμμορία, που μας ντροπιάζει . Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, είναι κατά παραβατικότητας,κανείς δεν είπε να μην γίνει έλεγχος από εισαγγελείς,
Για την τοποθέτηση του βουλευτή Τ. Κουράκη σε συνέδριο σχετικά με την μισθοδοσία των ιερέων, οκ. Τσίπρας είπε είναι περίεργο να υπάρχει θέμα με την πρόταση ενός βουλευτή της αριστεράς και να μην λέει κανείς τίποτα, που την ίδια άποψη διατύπωσε ο κ. Στουρνάρας.Μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας να ενωσουμε το λαό και έχουμε θέση υπέρ εκσυγχρονισμού σχέσεων της εκκλησίας με το κράτος. Με διάλογο και συναίνεση θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα πληρώνεται και ο τελευταίος ιερέας είπε ο κ. Τσίρπας και υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία κατάληξη στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και με την εκκλησία.
Σε ερώτηση για τα φαινόμενα πολυφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του κόμματός του , και τόνισε ότι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ