Τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο θέσε ο Σαμαράς

semaaaa_950_381_1_

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το θέμα των ελληνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο έθεσε,  σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στην εκτός προγράμματος συνάντηση που είχαν στο Κατάρ. Αποφασίστησκε στι 5 Μαρτίου η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Σαμαράς και Ερντογάν συνομίλησαν για περίπου 45 λεπτά στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία και την κατάσταση στην Ευρώπη ενώ επί τάπητος τέθηκαν και θέματα ανάπτυξης.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων με τον τούρκο πρωθυπουργό να επισημαίνει πως μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, η χώρα του ξεπέρασε την κρίση. Στη συνάντηση έγινε γενική επισκόπηση των ελληνικών θεμάτων, ενώ η τουρκική πλευρά έθεσε και το θέμα των ιμάμηδων με τον Αντώνη Σαμαρά να απαντά, εκφράζοντας την ελληνική θέση.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στις 5 Μαρτίου ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Άγκυρα στο πλαίσιο διακυβερνητικής διάσκεψης των δύο χωρών. Παρόντες στη συνάντηση από την ελληνική πλευρά ήταν ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρέσβης, Σταύρος Βασιλόπουλος και από την τουρκική πλευρά ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου

ΤΕΜΕΝΟΣ

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ντόχα του Κατάρ διαβεβαίωσε πως η ανέγερση τεμένους στην Αθήνα έχει εγκριθεί από την ελληνική Βουλή.

Σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον κ. Ερντογάν, ο κ. Σαμαράς ανταποκρίθηκε θετικά στην παρέμβαση της τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν υποχρεούται να κατασκευάσει το τέμενος, έργο το οποίο μπορεί να αναλάβει η Τουρκία, αρκεί κάθε Μουσουλμάνος που επισκέπτεται την Αθήνα να ‘χει τόπο λατρείας για να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Τα Προηγηθέντα

Ξεκίνησε πριν από λίγο η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, η συνάντηση ξεκίνησε στις 15:30 και  ο τούρκος πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα της μειονότητας της Θράκης και το νόμο με τους ιεροδιδασκαλους και θα ζητήσει την απόσυρση του νόμου. Παράλληλα αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Μετά τη συνάντηση ο Ερντογάν θα αναχωρήσει από το Κατάρ.