Φάκελος με σφαίρα στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Φάκελος με μία σφαίρα μέσα έφθασε στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάν. Στουρνάρα. Μέσα στο φάκελο, εκτός από μία σφαίρα 9 χιλ. υπήρχε και ένα σημείωμα που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγραφε: “Αυτό θα πάθετε εσείς και οι εντολείς σας”.

Το σημείωμα υπέγραφε η οργάνωση “Κρητική Επανάσταση” η οποία είναι υπεύθυνη για δύο φακέλους με παρόμοιο περιεχόμενο που εστάλη σε Εφορία της Κρήτης, χθες Κυριακή.

Ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του υπουργού, αφού παραλήφθηκε από τη γραμματεία, η οποία εντόπισε τη σφαίρα  και αμέσως ειδοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική,  συνεργείο της οποίας σπεύδει αυτή την ώρα (5.10 μ.μ.) στο υπουργείο προκειμένου να παραλάβει το φάκελο για να τον στείλει στα εργαστήρια για λεπτομερή εξέταση.

Ένδιαφέρον θα έχει επάνω στον φάκελο ή στη σφαίρα εάν βρεθούν αποτυπήματα, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στην αντιτρομοκρατική είναι εάν πρόκειται για δράση “εικοσάχρονων” όπως αυτών που έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ώρες,  για την επίθεση στο Mall και για την ληστεία στην Τράπεζα της Κοζάνης, ή αν εάν έχουμε να κάνουμε με κάτι ακόμη σοβαρότερο. Εάν, δηλαδή, πρόκειτα;ι γαι οργάνωση “από το παρελθόν” που επαναδραστηριοποιείται.

Απορίες γεννούσε, ακόμη, και η ονομασία της οργάνωσης, όπως τουλάχιστον έχει μεταφερθεί στους δημοσιογράφους. Το “Κρητική Επανάσταση” μπορεί να σηματοδοτεί ένα τοπικιστικό ¨κίνημα” ή μία ευφάνταστη ¨ομάδα¨ που απλώς θέλουν ενδεχομένως να μπλέξουν την Κρήτη και τους Κρητικούς.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής θα επεκταθούν προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να μην μείνει αδιευκρίνιστη καμία πτυχή της υπόθεσης.