Πέθανε ο αιωνόβιος Ικαριώτης, Σταμάτης Μωραΐτης, σε ηλικία 102 ετών.

Πέθανε ο αιωνόβιος Ικαριώτης, Σταμάτης Μωραΐτης, σε ηλικία 102 ετών.
Η ιστορία του γηραιότερου κατοίκου του νησιού έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πριν από 40 χρόνια οι γιατροί του έδιναν μόλις λίγους μήνες ζωής! Ο ίδιος όμως κατάφερε να τους διαψεύσει, και μάλιστα όταν επισκέφθηκε τις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι οι γιατροί που τον είχαν εξετάσει είχαν όλοι πεθάνει!
Πριν από 40 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα για να ζήσει τους τελευταίους μήνες ζωής που του είχαν δώσει οι γιατροί, αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα. Είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και δεν δεχόταν την φαρμακευτική αγωγή που του είχε προταθεί. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν η ασχολία του με τον κήπο του και τους αμπελώνες των γονιών του.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως όταν επέστρεψε στην Αμερική για να επισκεφτεί τους γιατρούς, καθώς η υγεία του σταδιακά βελτιωνόταν, ανακάλυψε πως οι γιατροί που τον είχαν εξετάσει είχαν όλοι πεθάνει!

Ο ίδιος στις αρκετές συνεντεύξεις που είχε δώσει, εκμυστηρευόταν πως το μυστικό της μακροζωίας του ήταν το κρασί, δικιάς του μάλιστα παραγωγής και τα ικαριώτικα προϊόντα.

«Περίμενα να πεθάνω, αλλά απλώς δεν συνέβαινε. Τα βράδια περπατούσα ως την ταβέρνα όπου έπαιζα πόρτες και έπινα κρασί με φίλους μέχρι τα μεσάνυχτα», είχε πει.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη.28Ikaria3-articleLarge-v2324_625___