Προβάδισμα της ΝΔ με 21,1% έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ – Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 10% και ΠΑΣΟΚ με 7,4%

 

Το κλίμα εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση φαίνεται πως ευνοεί τη Νέα  Δημοκρατία που παγιώνει ένα προβάδισμα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή Ανατροπή του MEGA το κόμμα  του Αντώνη  Σαμαρά συγκεντρώνει ποσοστό 21,1% στην πρόθεση ψήφου με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ  που έχει 20,8%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή  Αυγή που έχει ποσοστό 10% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 7,4%, Ανεξάρτητοι  Έλληνες με 5,2%, ΚΚΕ  με 5% και Δημοκρατική Αριστερά με 4,8%. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το ποσοστό των  ερωτηθέντων που δηλώνουν πως δεν έχουν κάποια άποψη για το τι θα ψήφιζαν σε  ενδεχόμενο εκλογών, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να φτάνει το 14,5%.

Στο ερώτημα για το πως κρίνουν τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης  για της αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το 57,3 απάντησε αρνητικά, ενώ το 41,4 θετικά.

Παράλληλα, καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού παραμένει ο Αντώνης  Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό 46,1%, με τον αρχηγό της αξιωματικής  αντιπολίτευση Αλέξη Τσίπρα να έχει 27,8%, ενώ ένα ποσοστό 24,1% των ερωτηθέντων  απαντά «κανένας».

 

Διαβάστε περισσότερα