Διεθνής επιτυχία στο επι κοντώ του Κώστα Φιλιππίδη

Μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας πραγματοποίησε ο Κώστας Φιλιππίδης (φωτογραφία).  filiΟ έβδομος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Έλληνας πρωταθλητής, αγωνίστηκε στο μίτινγκ επί κοντώ του Παρντουμπίτσε και με άλμα στα 5,78 μ. κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από τον «ασημένιο» ολυμπιονίκη, Μπιορν Οττο (Γερμανία – 5,83 μ.).

Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,40 μ., συνέχισε στα 5,55 μ. με τη δεύτερη και άφησε τα 5,73 μέτρα. Αφού “ανέβηκε” πάνω από τα 5,78 μ., αποφάσισε να αφήσει το 5,83 μ., όσο είναι και το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα 5,88 μέτρα, ύψος που δεν μπόρεσε να υπερβεί.
Ο Φιλιππίδης θα δώσει συνέχεια στις αγωνιστικές του εμφανίσεις, το Σάββατο στο Ντόνετσκ εκεί που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια ακόμη καλή παρουσία και, φυσικά, μεγάλα άλματα.

Στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, η Νικόλ Κυριακοπούλου ανέβηκε πάνω από τα 4,35 μ. με την δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,50 μέτρα.
Η “χάλκινη” πρωταθλήτρια Ευρώπης αναχώρησε για την Ουκρανία, προκειμένου να αγωνιστεί στο μίτινγκ του Σεργκέι Μπούμπκα στο Ντόνετσκ (9/2) εκεί όπου αναμένεται να αγωνιστεί με ολόκληρη τη φορά της, κάτι που δεν έκανε στην Τσεχία, αφού επέλεξε να συμμετάσχει με μισή φορά.

Στον ίδιο αγώνα, καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Στέλλα Λεδάκη (Ελ. Βενιζέλος), καθώς κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Η αθλήτρια του Φώτη Στεφανή ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,35 μ. και άφησε πίσω της το 4,25 μ. που είχε πετύχει πέρυσι. Παράλληλα, είχε καλές προσπάθειες στα 4,50 μ., ύψος στο οποίο δοκίμασε ανεπιτυχώς στη συνέχεια, ωστόσο έδειξε ότι σύντομα θα είναι σε θέση να υπερβεί. Η Λεδάκη, η οποία αγωνίστηκε με κοντάρια της Κυριακοπούλου, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της την Κυριακή στην ημερίδα του ΣΕΦ.

Πηγή:Neoskosmos.com